Băsescu exit: arată-mi unul care nu se bucură!

| 16 apr, 2014

Traian Băsescu, după toate aparențele, se pregătește de o carieră de comediant ambulant după încheierea mandatului prezidențial. Regula, relativ facilă, prin care un stand-up comedian, cum îl numesc americanii, smulge zâmbetul sau chiar râsul publicului este să spună gogomănii din ce în ce mai absurde și exagerate, fără să piardă nicio clipă aerul și expresia cuiva care vorbește despre cele mai serioase lucruri din lume.

Din acest punct de vedere, trebuie să admitem, președintele a făcut mari progrese pe final de mandat. În ultima reprezentație la microfon s-a depășit pe sine însuși. Zice către public, primul comediant al neamului: ”Consider că este un abuz formarea Comisiei parlamentare pentru investigarea achiziţiei de teren de către familia mea!”

Primele hohote de râs izbucnesc în public: poanta asta este, să recunoaștem, aproape la fel de bună ca aceea în care Udrea îl ”violează politic” pe MRU și în orice caz mai bună decât oricare din răsuflatele de anul trecut, prin care Băsescu și-a învins prima oară tracul: deja fumatele ”milioane de voturi furate” sau poanta cam seacă a ”loviturii de stat parlamentare”. N-o mai amintim pe aia în care ”nu sunt prevăzute modalități de suspendare a președintelui îmn Constituție”, că doamna Merkel s-a simțit luată peste picior și nu i-a trecut jignirea nici până acum.

Președintele a evoluat, deci, din stadiul de păcălici colindător prin bâlciul politic, la nivelul deja respectabil al bufonului televizat, care captivează audiența și reliefează perfect comedia inerentă prin morga serioasă, voit tragică și felul în care amorsează absurditățile enorme pe care le aruncă spre public. Oricine sesizează trama evidentă și miza negării absurde din discursul prezidențial: nu este un abuz faptul că o țară cu deschidere la mare rămâne în mod inexplicabil fără Flotă, nu faptul că un primar își dă singur casă și pe urmă uită să renunțe la ea, așa cum s-a angajat ipocrit printr-o declarație publică... Nu este un abuz și nici măcar un conflict de interese când își priponește odraslele la Luxten sau în Parlamentul European, da de unde... Nu este un abuz nici detaliul absurd al cuiva trimis la plimbare de 7.4 milioane de alegători, care revine nonșalant în funcție și răspunde medieval, cu procurori trimiși să se joace de-a Inchiziția prin provincie. Nimic din toate astea nu reprezintă abuzuri: nici președintele care își croșetează partid în timp ce încă este în funcție, nici intimidarea adversarilor care ar face mai bine să stea în banca lor, dacă vor să-și găsească familiile la locul lor, când se întorc acasă. Oh, nu... Absurdul total al situației este acest abuz ultim, al unei Comisii de anchetă a Parlamentului, care deși îl subordonează pe glumețul președinte, nu are voie să-l atingă nici măcar cu o floare, darămite să-i abuzeze interesele prin tot felul de investigații incomode. Bietul ”domnu președinte”, cum știe el să se dea lovit la operație de parlamentarii cei răi, fără respect față de moșia altora. Aplauze, doamnelor și domnilor! Iese din scenă Traian Băsescu, președintele României preț de două mandate! Aplaudați-l, ovaționați-l chiar, căci la o asemenea reprezentație de umor absurd chiar merită... Dar, pentru numele lui Dumnezeu, orice s-ar întâmpla, nu-l rechemați pe scenă! Riscați să vă ia în serios și mai stăm zece ani se ne rupem fălcile de râs la același set de poante...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
palavra
1.Transnistria cere alipirea la Rusia..
2.Odessa vrea sa-si proclame autonomia..
3.Din buncar,Ponta doreste liniste si pace de Paste
extraordinara viziune geostrategica..
16 apr, 2014
Viorelus
articol jalnic
C iprian Stan... esti un frustrat PSD-ist... ce nu stie sa spuna decat Basescu... Dar despre cele 36 de taxe si prelevari... ce Ponta a pus in 1an si 8luni? sti sa spui ceva? ori este prea... complex ptr tine? Scuze dar ai un caracter tipic... DAMBOVITEAN... mahalagist... ipocrizia este mare... iar deturnarea de la probemele zilnice, prin a arunca cu noroi, este mai simplu. Jale de tara cu cocalarii ca si tine...
16 apr, 2014
fan ferenczy
preluare gluma postare Mediafax
daca ai falci,poti sa le rupi de acum...
"La intrarea in MApN, Victor Viorel Pompa este oprit de caporalul de serviciu.
- Dați-mi numele și prenumele.
- Ai înnebunit? Și pe urmă cum mă mai numesc?"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ