Băsescu face și gândește invers decât spune. Deci vrea să fie premier

| 11 sep, 2014

”Turnesolul Băsescu” nu are culorile corecte ci exact pe dos, dar nici nu mai contează, după ce ne-am obișnuit cu reacțiile sale, de Cănuță, om sucit.

Analiștii politici și economici s-au obișnuit din 2012 și până în prezent să ia de bune declarațiile lui Traian Băsescu, dar numai cu sens schimbat. Dacă de pildă administrația prezidențială, consilierii sau chiar președintele se dau de ceasul morții cum că România se îndreaptă spre un iminent colaps economic, e semn că guvernul condus de Victor Ponta iar a făcut ceva bine și ne putem aștepta cât de curând la statistici îmbucurătoare și aprecieri, venind de preferință din partea unor prestigioase publicații și instituții de profil, din străinătate. În plan politic, s-a văzut de curând, ironizarea lui ”Victor-Viorel” pe motiv de ”Corinuța” comisar pe probleme de ajutor umanitar, a fost semnul cât se poate de clar că social-democrata Corina Crețu se pregătește cât de curând să ocupe un post de comisar european mult mai important, pe dezvoltare regională. Și pentru că Băsescu a spus că a fost ”doar o glumă” toată lumea a înțeles că treaba este cât se poate de serioasă. ”Turnesolul Băsescu” nu are culorile corecte ci exact pe dos, dar nici nu mai contează, după ce ne-am obișnuit cu reacțiile sale, de Cănuță, om sucit. Problema discursului inversat la Băsescu este cât se poate de reală și poate fi considerată un etalon al comunicării în care președintele nu minte ci doar spune adevăruri întoarse pe dos. Mai vreți un exemplu? De data aceasta o putem lua ca pe un pariu cu miză viitoare.

Citeşte şi: Traian Băsescu premier. De ce s-a văzut Klaus Iohannis cu Traian Băsescu

Traian Băsescu declară aferat că nu vrea să fie premier. ”M-am săturat, s-o fi săturat și poporul”, a mai spus șeful statului. Va trebui să fim atenți, deci, căci e clar ca bună ziua că Băsescu nu-i vede pe români sătui de regimul său și cu atât mai puțin s-a săturat el însuși să aibă la dispoziție cuțitul și pâinea noastră cea de toate zilele. Privind problema dintr-o perspectivă mai serioasă, subordonarea premierului de către președinte, pe care o sugerează Băsescu, nu este reală. ”După ce ai fost președinte nu mai merge să fii prim-ministru”, zice acesta, bătând șaua ca să priceapă iapa, cum că o funcție este mai sus decât cealaltă. Nu numai că Băsescu se agață cu disperare nu numai de funcția de premier ci ar accepta orice funcție care i-ar prelungi imunitatea în fața legii, dar știe foarte bine că episodul nefericit al ”președintelui jucător” s-a încheiat definitiv, situația din România se va normaliza și, din acest punct de vedere, primul ministru va avea putere executivă, reală, în timp ce președintele va avea sarcini diplomatice, de mediere și de reprezentare externă...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ