Băsescu i-a etichetat pe membrii cabinetului Ponta: Teodorovici - băiatul de la discotecă, Plumb - nepreţuită

| 18 sep, 2014

Traian Băsescu i-a criticat joi seară pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi pe ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru felul în care au reacţionat la declaraţiile sale despre faptul că Executivul nu a reuşit să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană pentru programul Locuri de muncă pentru tineret.

"Nepreţuita doamnă Plumb a dat un răspuns absolut neprofesionist la afirmaţiile pe care le-am făcut în weekendul trecut', a spus şeful statului într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că Eugen Teodorovici este 'dandy de la fonduri europene'.

'La afirmaţiile legate de locurile de muncă pentru tineret a fost o reacţie imediată şi promptă a băiatului din discotecă, ministru pentru fondurile europene. Şi ne informa dânsul, în replică, despre faptul că programul operaţional ajutorarea persoanelor dezavantajate 2014-2020 tocmai a fost trimis la Bruxelles pentru aprobare. Sigur că nimeni nu te pune să vorbeşti când nu ştii', a precizat Băsescu.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, după ce TRAIAN BĂSESCU a criticat-o pe IOANA PETRESCU: Acest atac e incorect


Şeful statului a arătat că acest program menţionat de Teodorovici 'vorbeşte cum vom cheltui 442 de milioane de euro, pentru a asigura celor dezavantajaţi alimente, ulei, ghiozdane şi toate cele, nu locuri de muncă'.

"Guvernul României alocă aceşti bani pentru a-şi completa ceea ce face din bugetul de stat în detrimentul investiţiilor, adică, dăm cadouri celor dezavantajaţi. Eu nu spun că cei dezavantajaţi nu trebuie ajutaţi. Dar, când din acelaşi Guvern cineva spune: nu-i treaba noastră să creăm locuri de muncă, pe urmă vedem care e reflectarea în abordarea ministrului Fondurilor Europene. Domnule, să ne luăm pomenile', a menţionat el.

Citeşte şi:  TRAIAN BĂSESCU: Am promulgat LEGEA REDUCERII CAS cu 5%


Şeful statului a susţinut că abordarea Guvernului pe această temă este una 'tâmpă'.

"Cred că am asistat - nu vreau să folosesc un cuvânt dur, să spun că a fost vorba de o abordare tâmpă. Când tu ai obligaţia să derulezi programele cu fonduri europene, tu, Guvern, şi să ieşi în Parlament să spui că nu ai obligaţia să creezi locuri de muncă, mi se pare că suntem oameni care... sau sunt oameni care trăiesc în altă lume şi pe noi ne cred într-o lume a celor care nu gândesc', a conchis preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis sâmbătă tinerilor prezenţi la Şcoala de Vară a PMP că, dacă ar fi în locul lor, ar face 'proteste zilnice la Guvern', pe motiv că Executivul nu a reuşit până acum să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

În replică, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus că este regretabil că voci neavizate încearcă să prezinte o altă realitate a finanţării locurilor de muncă pentru tineri şi a susţinut că schema finanţării acestora este funcţională în România de la 1 ianuarie 2014.

De asemenea, ministrul Rovana Plumb a afirmat că nu există nicio întârziere cu privire la acest program pentru tinerii din România, ba mai mult, ţara noastră este dată ca exemplu de bună practică la nivelul UE pentru modul cum a fost implementat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ