Băsescu își asumă fără scrupule rezultatele guvernării USL

| 28 apr, 2013

Pentru rezultatele din prezent, președintele încearcă să reducă meritele actualei guvernări punând accent pe măsurile draconice pe care le-a luat împreună cu mâna sa dreaptă, Boc, în 2010.

Traian Băsescu a ținut să iasă din nou în fața națiunii cu un discurs despre situația economică a țării. Ieșirea lui Băsescu prin care a făcut iarăși pe „domn profesor” în fața clasei de jurnaliști nu a făcut decât să arate că președintele nu are nici conștiință și nici moralitate. Prin prezentarea unor grafice cu date economice publice de la Eurostat, Traian Băsescu a dorit să își asume toți laurii unor rezultate economice bune pentru România (cu câteva zile înainte ca guvernarea USL să împlinească un an, iar cu această ocazie să fie prezentat un bilanț al acestei perioade).

Băsescu a făcut din nou o manevră specifică. Prin discursul său președintele nu a făcut altceva decât să încerce să disculpe guvernările PDL și să le ridice din nou în slăvi, pentru măsurile luate și pentru că au adus oamenii în pragul disperării. Conferința pe care Băsescu a susținut-o poate fi încadrată în strategia de marketing a Mișcării sale populare de a câștiga capital electoral.

Pentru rezultatele din prezent, președintele încearcă să reducă meritele actualei guvernări punând accent pe măsurile draconice pe care le-a luat împreună cu mâna sa dreaptă, Boc, în 2010. Băsescu a lăsat impresia prin ieșirea sa că tot ce a făcut el până acum a fost bine, iar guvernul în funcție trebuie ca pe viitor să mențină țara la nivelul economic la care el a adus-o.

Băsescu pare să uite că în perioada guvernărilor PDL, aceștia nu au făcut altceva decât să taie. Au tăiat salarii, locuri de muncă, pensii, iar exemplele pot continua. Direcția pe care au urmat-o aceste guverne a fost aceea a austerității cu orice preț.

Guvernarea USL în schimb a arătat că, deși fiind în perioadă de criză economică, se poate reduce decalajul între măsuri de austeritate și politici sociale. Actuala putere a arătat în mai puțin de un an de zile că politica dusă atâția ani de Băsescu și ai lui a fost una eronată. Din mai 2012 până în prezent salariile bugetarilor au fost mărite, iar echilibrul economic a fost păstrat.

Traian Băsescu nu va recunoaște vreodată că a greșit. Pentru el măsurile luate au fost unele foarte bune, de care oamenii au avut nevoie. Acum când i s-a demonstrat că nu austeritatea este cea mai bună modalitatea de a ieși din criză, Băsescu omite să spună în discursurile sale că este un aprig susținător al politicilor de austeritate pentru România.

Cu un discurs plin de metafore și plin de fraze de victimizare, precum „data de 5 mai 2010, aș putea spune cea mai grea zi din viața mea ca președinte”, Traian Băsescu a vorbit pentru cei puțini care încă îl mai cred.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ