Băsescu: Impredictibilitatea Federaţiei Ruse ne obligă să analizăm variante şi posibilităţi de reacţie

| 27 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a făcut, la bilanţul Ministerului Apărării, o analiză a situaţiei din regiune şi a precizat că impredictibilitatea Federaţiei Ruse "ne obligă să analizăm variante şi posibilităţi de reacţie".

"Nu putem spune că mai putem privi la incidentele din 2008, când Federaţia Rusă a ocupa Abhazia şi Osetia de Sud, ca incidente izoltate. Este clar că a fost Georgia în 2008, a fost Ucraina în 2014 şi orice om politic, ca şi orice strateg militar, trebuie si îşi pună întrebarea ce şi cine urmează. Că o fi Transnistria, că o fi Transnistria şi Republica Moldova, că urmează regiunea de sud a Ucrainei, de la Crimeea către Odessa şi gurile Dunării până la Braţul Chilia, sunt întrebări pe care oricine poate să şi le pună în lipsa unor declaraţii şi atitudini ferme ale Federaţiei Ruse", a declarat şeful statului, după participarea la bilanţul MApN pe 2013, conform Mediafax.

Traian Băsescu a menţionat că "impredictibilitatea Federaţiei Ruse ne obligă să analizăm variante dar şi posibilităţi de reacţie".

Băsescu a mai spus că, deşi ultimii ani, de criză, au redus consistent bugetele militare, nu putem să nu obsevăm că se apropie de final programul Pirahna, care a adus maşini de luptă moderne în Armata română, că programul de reabilitare a avioanelor C130 s-a realizat, nu putem să nu observăm că programul Spartan, prin care s-au achiziţionat avioane de transport trupe, este la ultimul avion care trebuie să mai intre, din acest program.

"Nu putem să nu observăm alte programe de modernizare a capacităţii de luptă a Armatei, modernizări care s-au făcuit deja la fregate sau să nu observăm că s-au făcut deja plăţi pentru avionul multirol, care va spori capacitatea de apărare a spaţiului aerian al României", a mai adăugat Traian Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ