Băsescu insultă inteligenţa românilor

| 24 iun, 2014

Este aproape hilar modul în care Traian Băsescu încearcă să ne convingă că nu are cunoştinţă de activităţile oneroase ale familiei sale şi că susţine anchetele independente pe care Justiţia le întreprinde în aceste cazuri. Poate că serviciile atât de dragi domniei sale nu l-au informat despre toate aceste lucururi, dar acces la Internet avea.

De câteva zile, Traian Băsescu este obligat să joace pe sârmă, scandalul în care este implicat fratele său reprezentând o lovitură de imagine greu de cuantificat mai ales acum pe final de mandat. Astfel, şeful statului încearcă din răsputeri să se disocieze de un subiect extrem de dăunător din punct de vedere al imaginii, mai ales că este vorba şi despre independenţa Justiţiei, subiect drag domniei sale, despre care până acum a vorbit de nenumărate ori.

Citește și: Traian Băsescu despre urmărirea penală a ginerelui său: Nu ştiu despre ce este vorba


În paralel, în spaţiul public au apărut informaţii şi despre o anchetă penală în care este implicat noul ginere al lui Traian Băsescu, avocatul bucureştean Petru Radu Pricop. Numele acestuia a devenit public în urmă cu mai multe luni, când jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au publicat mai multe articole privind implicarea avocatului într-o afacere ilicită cu retrocedări. Astfel, actualul soţ al Ioanei Băsescu ar fi obţinut o decizie în valoare de 10 milioane de lei după ce a ucis-o în acte pe o descendentă a familiei Brătianu, eveniment ce stă la baza anchetării sale de Parchetul General.

Despre acest subiect, Traian Băsescu a vorbit de altfel în declaraţia pe care a ţinut-o luni, şeful statului declarând următoarele: "Ştiu că vă stă ca prioritate şi o întrebare foarte prospătă, legată de anunţul Parchetului General privind începerea urmăririi penale pe numele Pricopie, ginerele meu. Nu ştiu despre ce e vorba, dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii".

Citește și: Traian Băsescu despre dosarul Băsescu-Bercea: Niciodată n-am intervenit în vreun dosar


Dacă ar fi fost vorba despre oricare alt avocat din România, poate că am fi putut crede declaraţia preşedintelui. În schimb, vorbim despre ginerele său, despre care încă de la finalul anului trecut se spunea că este implicat într-o afacere cu retrocedări ilegale în valoarea de zeci de milioane de euro. Desigur, ancheta penală în care numele acestuia era implicat nu a împiedicat intrarea avocatului bucureştean în familia preşedintelui, acesta căsătorindu-se discret cu Ioana Băsescu în urmă cu câteva săptămâni.

Revenind însă la capul familiei Băsescu, dacă este să îl credem pe domnul preşedinte, atunci domnia sa ar trebui să fie un pic mai atent la ce face familia domniei sale sau cine mai face parte din aceasta. În fond, cu fratele său care este acuzat de trafic de influenţă nu ar mai fi vorbit de doi ani şi nici nu ar şti exact cum îl cheamă pe noul său ginere.

Citește și: Ponta și Tăriceanu, scenariu negru pentru Băsescu: Va fi forțat să demisioneze

Ce să mai zică de acuzaţiile de înşelăciune şi uz de fals care sunt deja formulate pe numele lui Pricop, din moment ce nu ştie exact cum îl cheamă.

Este aproape hilar modul în care Traian Băsescu încearcă să ne convingă că nu are cunoştinţă de activităţile oneroase ale familiei sale şi că susţine anchetele independente pe care Justiţia le întreprinde în aceste cazuri. Poate că serviciile atât de dragi domniei sale nu l-au informat despre toate aceste lucururi, dar acces la Internet avea. În schimb, bâlbe de genul celor de luni, şeful statului înlocuind numele de Pricop cu Pricopie, nu fac decât să demonstreze cât de jos s-a coborât Traian Băsescu şi, în final, cât de disperat este şeful statului în lupta de imagine pe care o duce în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 2014
Dinu
Inteligentza cui?
Inteligentza lui Tonta, a lui Tradiceanu, alui Zgorianu?
25 iun, 2014
nicu
Copilandrul asta injecteaza atat de multa URA,si il pupa/n cur pe cel care/l plateste.....Nimic scris OBIECTIV ,nimic despre cinste si onoare....Numai imbarligaturi,de a desparti societatea Romaneasca si de ao face sa isi urasca si faptul ca exista!Mai derbedeule....te intreb ce rau ti/a facut tie TARA asta?De ce o tradezi si lucrezi impotriva EI?
25 iun, 2014
revelare
Vai de capul vostru! Trece istoria pe lângă voi.
25 iun, 2014
stefan
hey
Tu Nu esti Presedintele meu atata tinp cat esti cercetat in cazul FLOTA ! , LOVIREA UNUI MINOR ( sa te fi vazut daca eram eu acolo ) , SI toata familia cercetata penal in momentul de fata (k,nu chiar toata ).
25 iun, 2014
stefan
hey
am mai facut- o dar v-am deranjat. per total ,basescu si familia lui traiesc o poveste frumoasa aku'. e vorba de bani. multi bani.de ce crede-ti ca frati-su risca asa de mult ? ACUMA E MOMENTUL !!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ