Băsescu intră la Iohannis pe uşa din spate

| 04 sep, 2014

A fost descoperit omul de legătură între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. Consilierul prezidenţial Iulian Chifu, reprezentant de facto al sistemului Băsescu a fost fotografiat când intra la sediul ACL din Aleea Modrogan. Confruntat cu fotografiile consilierul prezidenţial a intrat în silenzio stampa: „nu am ce comenta”.

După ultima rundă de alegeri generale interne din PDL, Traian Băsescu şi-a luat adio de la partidul care l-a propulsat în toate funcţiile publice alese şi numite pe care le-a ocupat vreodată. Motivul binecunoscut este faptul că Elena Udrea nu a reuşit să câştige preşedinţia partidului în faţa lui Vasile Blaga. Băsescu s-a poziţionat într-un permanent conflict cu tot ceea ce reprezintă PDL. În ultimă instanţă, după ce PDL şi PNL şi-au anunţat fuziunea, Băsescu a declarat că şi-a luat inclusiv arhivele din sediul din Modrogan, de frică să nu i le fure Antonescu.

Dacă toate legăturile cu PDL sunt rupte şi relaţia dintre Băsescu şi Blaga este ireconciliabilă (cei doi se fac mincinoşi unul pe altul cu fiecare ocazie) atunci este firesc că apropiatul preşedintelui, consilierul Iulian Chifu s-a deplasat la sediul din Modrogan pentru a se întâlni cu celălalt şef al ACL, Klaus Iohannis. Speculaţia este cât se poate de plauzibilă, mai ales având în vedere întâlnirile recente la Vila Lac dintre Băsescu şi Klaus Werner Iohannis.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

Similitudinea dintre Iohannis şi Chifu este izbitoare. Iohannis a negat evidenţa faptului că s-a întâlnit cu Băsescu la Vila Lac pe 11 august, chiar şi atunci când imaginile arătau clar unde se află şi consilierul Iulian Chifu se face că nu ştie nimic despre „vizita de taină” la Modrogan, chiar dacă fotografiile în care a fost surprins spun cu totul altă poveste.

Nu putem decât să speculăm asupra conţinutului discuţiei dintre Chifu şi aripa PNL din ACL. Cert este însă că mesajele preşedintelui Băsescu sunt în continuare preluate cu fidelitate de Iohannis şi de anturajul său. Reducerea CAS, amnistierea pensionarilor şi mamelor sau OUG-ul privind modificarea statutului aleşilor locali sunt subiecte abordate identic, la virgulă chiar, de ACL şi Băsescu.

Cea mai plauzibilă ipoteză este că această legătură este menţinută inclusiv prin interpuşi sau soli, cum ar fi Iulian Chifu. Cel mai probabil, dovezile care dezvăluie tandemul Băsescu – Iohannis vor continua să apară.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2014
lorenu
oportunitate
Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
[email protected]
12 sep, 2014
El Condor
Mana trista
In "jocul" de poker pe care-l joaca impotrica RomanieI, cameleonul pirato-fermer a primit un as de trefla (nu e popa, nici crestin, dar crede in Dumnezeu - zice el - si umbla imbracat in negru), o dama de caro(m.U.E.) si o dama de pica (EBA); MAI ARE DOI SALTIMBANCI, DAR NU CREDE IN EI. Dupa "decartare", ca sa castige, trebuie sa-i mai pice dama de inima(...) si cea de trefla(...) Mi are o luna si restul zile, minute, secunde ... Si ceasul face : TIC, TAC; TIC, TAC ... S APOI ... PUFFFF ... TOTUL DEVINE O AMINTIRE .
04 sep, 2014
Ciocu' mic
Pana şi sufletul!
Tinere domn, ţi-ai vândut pana şi sufletul! O voce tânără dar răguşită de rugina intereselor de "echipă"! La tine totul curge ca un delir bolşevic, arhaic, de înfierare Seamănă cu înscenarea fotografiei cu vioara Stradivarius (bun de Patrimoniu!) confiscată la graniţă de la prinţesa Margareta care se pregătea, ca o traficantă ce este, să o scoată clandestin din ţărişoară (1990). SERGIU ANDON semna atunci indignat articolul acuzator!... I-aţi prostit pe cei "cu mintea în călcâie", aşa cum speraţi să o faceţi şi acum!
04 sep, 2014
Ciocu mic
Pana şi sufletul!
Tinere domn, ţi-ai vândut pana şi sufletul! Totul curge ca un delir bolşevic, arhaic, de înfierare, ca înscenarea fotografiei cu vioara Stradivarius (bun de Patrimoniu!) confiscată la graniţă de la prinţesa Margareta care se pregătea, ca o traficantă ce este, să o scoată clandestin din ţărişoară (1990). SERGIU ANDON semna atunci indignat articolul acuzator!... I-aţi prostit pe cei "cu mintea în călcâie", aşa cum speraţi să o faceţi şi acum!
04 sep, 2014
Liviu
Numai abureli... "speculaţii" şi "ipoteze"
Ani de zile l-aţi demonizat pe T.B. cu sârg, în autentic stil contrainformativ, şi acum îl ataşaţi pe Iohannis de imaginea lui. După cum singur spuneţi, ne livraţi speculaţii şi ipoteze despre care tot dumneavoastră afirmaţi că sunt "plauzibile"... Chiar şi capul lui L. Dragnea putea fi fotomontat în poarta de pe Modrogan şi "pac! la "": vizita de taină a prim vice-prim ministrului la Băsescu! Asta dacă ar fi cineva interesat de scenariu...

În ce priveşte reducerea CAS, amnistierea pensionarilor şi mamelor sau OUG-ul privind modificarea statutului aleşilor locali , şi eu le-aş aborda "la virgulă" fiindcă sunt strigătoare la cer şi evidente ca lumina zilei. Asta nu înseamnă însă ca "tandemul LIVIU - BĂSESCU" ar fi o realitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ