Băsescu: Mă gândeam că aş putea termina al doilea mandat iar Moldova să n-o pornească spre Europa

| 29 noi, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la recepţia oferită de Ambasada României la Chişinău, că a avut o mică îngrijorare că îşi va termina cel de-al doilea mandat, iar Republica Moldova să nu fi pornit pe drumul spre Europa.

"Vă mărturisesc o mică îngrijorare din sufletul meu, până în ultimele luni, mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat şi Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Mă bucur mult că mi-aţi dat ocazia să îmi închei liniştit cel de-al doilea mandat, pentru că cel de-al doilea stat român merge şi el după primul pe drumul Uniunii Europene", a declarat Traian Băsescu, conform Mediafax.

Şeful statului a spus că ceea ce s-a întâmplat azi la Vilnius, parafarea acordurilor, reprezintă "pietre de temelie a unor evoluţii pozitive".

"Existenţa acestor acorduri reprezintă garanţia revenirii în familia mare, a Uniunii Europene, pentru că Republica Moldova, ca şi România au fost tot timpul parte a Europei şi în niciun caz al vreunei uniuni eurasiatice", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai menţionat că, de astăzi, Republica Moldova a intrat în alt club, al acelor ţări care pot arăta Europei instituţii şi aspiraţii democratice.

Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Republicii Moldova pentru faptul că va participa la recepţia de la Cotroceni pentru Ziua Naţională a României şi la parada de la Bucureşti.

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti a spus că, fără Traian Băsescu, după terminarea mandatului acestuia, nu o să fie interesant să urmărească evenimentele politice.

Timofti a recunoscut că Traian Băsescu a avut ideea de a face escala la Chişinău, după Summit-ul de la Vilnius.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 2013
pantelimon4ever
Pfoai
Ăsta este cel mai mare cabotin în viață... Silă mi-e de el, numa când îi văd fața aia de bețiv.
30 noi, 2013
petre
si mie....
imi este sila de comentriul tau @pantilimoane , u fk an idiot ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ