Băsescu nu va folosi informațiile clasificate după ce va pleca de la Cotroceni, până atunci însă...

| 27 mar, 2014

Președintele Traian Băsescu a dat dovada din nou de impocrizie, de data aceasta la aniversarea a 24 de ani de la înființarea SRI, când a afirmat că după terminarea mandatului de la Cotroceni nu se va folosi de informațiile primite de la acest serviciu în interes politic.

Pentru că, de multe ori atunci când cineva se scuză de fapt se acuză, iar dacă este să privim în trecutul lui Traian Băsescu, multe sunt exemplele când Președintele s-a folosit de informațiile de la SRI.

La bilanțul Serviciului Român de Informații (SRI), Traian Băsescu a recunoscut că în cei zece ani de mandat a beneficiat de un volum enorm de informații, dar că acestea nu vor constitui o „armă” în bătălia politică. Ținând cont de imaginea lui de Președinte jucător și de zvonurile privind șantajul cu dosare, declarația denotă că Președintele este campion de tupeu și la minciună.

Astfel, un exemplu foarte evident este cazul de la Grupul Feroviar Român (GFR), când, în urma dezvăluirilor facute de Traian Băsescu, pe baza informațiilor oferite de SRI, omul de afaceri Gruia Stoica a ajuns cu cătușe la Direcția Națională Anticorupției (DNA).

După nenumăratele „povestiri” făcute de către Președinte la diverse posturi TV și nu numai despre Stoica Gruia și diverse mesaje transmise procurorilor anticorupție, DNA s-a sesizat și l-a reținut pe omul de afaceri într-un dosar în care acesta ar fi dat trei milioane de euro avocatului Doru Boștină pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Drept urmare, Gruia Stoica este anchetat într-un dosar pentru că nu s-a lăsat prada „indicațiilor” venite de la Palatul Cotroceni și pentru că nu a demarat vreo acțiune pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Războiul politic pe care Traian Băsecu îl duce în ultima perioadă, nu doar împotriva celor de la putere, ci și cu „apropiații săi”, a fost din ce în ce mai evident în contextul în care Băsescu vrea ca partidul său de suflet PMP să atragă cât mai muți traseiști cu frică de Justiție.

Iar în acest sens putem reaminti de faptul că DNA a bătut la poarta lui Gheoghe Ștefan din Piatra Neamț, făcând percheziții pe numele acestuia într-un dosar de corupție. Obiectul cercetării penale s-a bazat pe faptul că în perioada 2008 – 2013 au fost atribuite contracte în mod ilegal unor firme private de către primăria Piatra Neamț.

Mai mult, perchezițiile realizate atât la Primăria Piatra Neamț, cât și la firmele edilului PDL de către procurorii DNA, care au avut spijinul Serviciului Român de Informații, au reliefat abuzul de putere exerciatat de către Gheorghe Ștefan pentru obținerea în interes propriu a unor beneficii materiale.

Drept urmare, deși vicepreședinte PDL, Ștefan Gheorghe, a susținut decizia Elenei Udrea din februarie 2014 de a se alătura Partidului Mișcarea Populară, afirmând de pe atunci că este „un proiect viabil și pe care îl simpatizează”, probabil influențat direct de la Cotroceni.

Mai mult, în martie a intrat în PMP și a afirmat că s-a alăturat proiectului lui Traian Băsescu deoarece a respectat „foarte mult faptul că Traian Băsecu a reușit să salveze România, ducând nava cu bine la cheu pe timp de furtună”.

Așadar, declarațiile lui Traian Băsescu că nu va folosi informațiile de la SRI după ce va pleca de la Cotroceni sunt tot lipsite de fond pentru că realitatea dovedește exact inversul: că șantajează oamenii din PDL cu dosare penale și că se folosește în mod abuziv de informațiile de la SRI prentru a-și rezolva probleme personale.

 

Tag-uri: DNA, PMP, sri, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ