Băsescu o atacă pe Kovesi. Dezvăluirile fostului preşedinte: Aşa fabrică DNA dosarele!

| 24 feb, 10:38

,,Foamea de putere i-a deformat". Asta spune fostul preşedinte Traian Băsescu despre şefa DNA, Codruţa Kovesi, şi despre fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui interviu televizat, în care Băsescu a vorbit şi despre modul în care unii procurori anticorupţie ar fabrica dosare.

La prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a declarat că procurorii nu falsifică dosare, probe, nu au agende ascunse şi nu fac jocuri politice. La aceste afirmaţii, Traian Băsescu a venit cu o replică pe măsură.

"Mă întreb cât tupeu trebuie să ai să faci asemenea afirmații când cazul Negulescu îl știe o țară întreagă. Dar eu vă mai pot spune procurori care falsifică dosare: doamna procuror Roșu de la DNA, doamna Sutiman care a fost la Parchetul General șef de secție, doamna procuror Petrescu de la Parchetul General. Nu am reținere să vă spun că sunt mult mai mulți Negulești în sistem decât ştim noi", a precizat Traian Băsescu

Fostul preşedinte a descris şi modul în care au fost fabricate anumite probe.

"Sunt dosare în care un cetățean denunţător, de regulă cu probleme, este chemat, instruit să intre telefonic în dialog cu un alt cetățean din anturaj și să-i spună: Ți-aduci aminte acum trei ani când x nu știu ce a făcut. Până la urmă încearcă să obțină niște probe indirecte. Cuplate cu denunţul făcut de denunțător, iată proba pentru care trebuie să intre în pușcărie", a mai spus acesta.

Fostul preşedinte a mai spus şi ce şi-ar fi dorit să audă în cadrul discuţiilor de la prezentarea bilanţului DNA.

"Am urmărit toate discursurile cu interes, a fost președintele ÎCCJ care a vorbit de prevenție, dar niciun înalt magistrat — nici Kovesi, nici reprezentanta CSM, niciun procuror — nu a vorbit despre respectarea drepturilor fundamentale (...) M-aș fi așteptat ca acești oameni să fi reclamat că au niște Coduri care nu sunt aduse la zi", a explicat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat ar fi trebuit să îi schimbe mai devreme din funcţie pe procurorul-şef al DNA, dar şi pe fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

"Nu am schimbat la timp oamenii din funcție. Adică, trebuia să mă opresc cu Codruța Kovesi, după ce a avut două mandate la Parchetul General era suficient. După 6 ani în funcție trebuia să-l schimb și pe Coldea. Erau prea tineri și puterea i-a deformat, foamea de putere i-a deformat", a precizat Băsescu.

 

Tag-uri: basescu, kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ