Băsescu: Pentru mine este o glumă ce spune Tusk

| 23 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că pentru el este o glumă ce spune premierul polonez Donald Tusk cu privire la crearea unei pieţe energetice unice.

'Tusk a spus zilele trecute: trebuie să facem piaţa unică energetică. Pentru mine este o glumă ce spune domnul Tusk. Atâta timp cât tu, Tusk, când s-a modificat traseul Nabucco, care ar fi rezolvat şi problema de astăzi a Bulgariei, şi problema Ungariei, şi problema Austriei, şi problema Ucrainei, prin ramificaţie către Ucraina, dar chiar şi a Poloniei, tu stai tăcut şi astăzi vii să-mi lansezi proiectul pieţei unice energetice, când eu nu sunt dependent de Federaţia Rusă decât într-o măsură în care îmi pot substitui resursa - trec în termocentrală la consumul pe păcură şi nu mai dau gaze la termocentrală?', a spus şeful statului la Adevărul Live.

Uniunea Europeană trebuie să creeze o uniune energetică pentru a-şi asigura aprovizionarea cu gaz, întrucât dependenţa actuală de energie din Rusia face Europa slabă, a scris primul ministru polonez Donald Tusk într-un articol în Financial Times, informează Reuters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ