Băsescu: R.Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE în 2018-2019

| 16 apr, 2014

Republica Moldova ar putea începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană în 2018-2019, a declarat joi preşedintele Traian Băsescu într-un interviu pentru Unimedia, exprimând astfel rezerve faţă de declaraţiile unor oficiali de la Chişinău potrivit cărora acest lucru ar putea avea loc în 2015.

"Nu cred că anul 2015 este un termen realist pentru că abia se va semna Acordul de asociere şi de liber schimb şi cred că 2015 este prematur. Aş vrea să vă spun lucruri plăcute, dar nu pot să nu fiu realist. Mi se pare nerealist să spunem că în 2015 se va putea trece la negocierea Tratatului de aderare. Este prematur, însă ar putea fi un 2018-2019, începerea negocierilor. (...) Cât vor dura ele, va depinde de Chişinău', a declarat şeful statului român, citat de Agerpres.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că România intenţionează să fie primul stat care să ratifice Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, chiar înaintea Chişinăului, până la vacanţa parlamentară care va surveni la mijlocul lunii iulie.

El a menţionat importanţa ca actuala alianţă de guvernare de la Chişinău să câştige alegerile parlamentare din toamnă, dar nu a exclus şi anumite riscuri. 'Orice este posibil. Situaţia este echilibrată în Republica Moldova. Eu sper, totuşi, ca alianţa pro-europeană să câştige şi să poate continua drumul spre UE', a mai spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ