Băsescu recunoaşte că a fost un prost preşedinte

| 23 apr, 2014

Indiferent ce s-ar spune despre domnia sa, Traian Băsescu reuşeşte întotdeauna să ia opinia publică prin surprindere, deşi într-un mod neplăcut.

Anumite declaraţii făcute de-a lungul timpului de şeful statului au intrat deja în mentalul colectiv, cum este cazul deja celebrei “iarna nu-i ca vara”. O altă categorie de mesaje marca Traian Băsescu este reprezentată de acele momente de sinceritate, uneori simulată, prin care preşedintele încearcă să câştige bunăvoinţa românilor.

Din această ultimă categorie face parte şi o declaraţie făcută de Traian Băsescu miercuri, când a fost invitat la Adevărul live. Întrebat despre cum ar trebui să arate viitorul preşedinte al României, liderul de la Cotroceni a răspuns că trebuie “să fie un om cu capacitate de negociere politică. Nu ca mine, din când în când - când am avut nevoie să fac guverne -, ci tot timpul“. În primul rând, declaraţia lui Traian Băsescu se referă la multitudinea de momente în care domnia sa a construit majorităţi artificiale cu scopul de a controla Guvernul. Acest lucru s-a întâmplat în 2005, când a adus PC-ul la guvernare, în 2008, la numirea lui Emil Boc în fruntea executivului, în 2009, când acelaşi Emil Boc redevenea premier în ciuda faptului că executivul său fusese învins de o moţiune, şi, în final, în 2012 la învestirea guvernului Ungureanu.

Însă, dincolo de detaliile concrete ale unui anumit moment politic, afirmaţia lui Traian Băsescu este emblematică, deoarece şeful statului îşi recunoaşte incapacitatea de a se comporta în raport cu o prevedere constituţională extrem de importantă. În Constituţie se precizează foarte clar că „Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Pentru Traian Băsescu, care este garantul legii fundamentale, articolul citat mai sus a constituit exclusiv o prevedere facultativă, comportamentul domniei sale fiind întotdeauna unul conflictual în raport cu adversarii politici. Astfel, Traian Băsescu a stat în ultimii zece ani la baza majorităţii crizelor politice din România, la ruperea Alianţei DA şi la o deteriorare constantă a calităţii dezbaterii politice din România.

De asemenea, incapacitatea liderului de la Cotroceni de a negocia s-a văzut şi în plan extern, de la venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni ţara noastră pierzând în mod constant credibilitatea de care se bucura anterior în faţa partenerilor externi. În ciuda populaţiei destul de mari şi a poziţiei geopolitice extrem de importante, influenţa României în interiorul NATO şi al UE a fost una relativ redusă tocmai din cauza politici externe marca Traian Băsescu. În plus, şeful statului a fost de-a lungul anilor sursa mai multor atacuri gratuite la adresa Federaţiei Ruse, care nu au adus niciun beneficiu României. Indiferent de istoria relaţiilor române-ruse, a antagoniza o mare putere reprezintă o greşeală din partea unui şef de stat care susţine că a fost întotdeauna responsabil în politica externă.

Miercuri, Traian Băsescu nu a spus nimic nou, modelul conflictual perpetuat de domnia sa fiind deja arhicunoscut românilor care s-au săturat de stilul liderului de la Cotroceni de a face politică. În ultimii zece ani, Traian Băsescu nu a reuşit decât să creeze decât disensiuni în viaţa politică din România. Poate că acum, cu câteva luni înainte de terminarea mandatului, pe Traian Băsescu îl încearcă o formă de nostalgie faţă de ultimii zece ani, încercând în fel şi chip să îşi justifice faţă de români comportamentul iresponsabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
Base fi tare!!!!
Si scapa-ne de HOTI
Cu Morar sau cu Monica Macovei , cu oameni ca astia scapam tara si pe Romani de HOTI si de snapani!!!
Ponta care nici macar ,,nu se dezice de hotii stransi in jurul lui si-al lui voiculescu" n-are de gand sa faca ordine..si nici nu poate! Baronii PSD sunt mai puternici decat el si chiar l-au facut prizonierul lor!!!
Cu oameni ca Morar sau Macovei HOTII dau din colt in colt ca sa scape!!!
Doar daca Ponta, voiculescu si trusturile lor mafiote sa mai reusesca sa-i prosteasca pe Romani ca sa-i aleaga...doar asa mai scapa!! in rest LEGEA si PUSCARI-ai mananca!!!
oamenii s-o lase mai moale cu Antena 3 si Romania Tv ,trusturile lui voiculescu si ghita care cu mercenarii lor gen gadea, badea, ursu, razvan popescu, ciutacu, ciuvica, oana stancu, dana grecu, cretuleasca, striblea...si alti pitecantropi si psudojurnalisti aflati in slujba inculpatilor penali...oamenii sa nu-i mai aleaga, sa nu se mai lase pacaliti de HOTI si sa-i lase sa-i judece LEGEA!!!!
Toti baronii astia milionari in euro ne-au furat pe noi toti!!! Sa-i lasam pe mana legii si averea lor sa fie redata Romanilor!!!
Daca li s-ar confisca averile la hoti ca mazare, nicusor constantinescu, bunea stancu, dragnea, oprisan...pensiile oamenilor necajiti ar creste cel putin de trei ori!!!
Peste 100 de miliarde de Euro sunt in buzunarele HOTILOR dar le platim noi toti.
Nu-i mai alegeti si nu mai faceti zid ca sa-i aparati oameni buni!!!!
Nu va mai lasati mintiti si manipulati de televiziunile hotilor. Antena 3 si Romania Tv!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ