Băsescu retrimite în Parlament legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic

| 09 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că retrimite Parlamentului spre reexaminare legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic, motivând că acest act normativ este discriminatoriu.

"Legea specială legată de pensionarea personalului aeronautic, aşa cum arată Guvernul, care este împotriva adoptării acestei legi care vine prin iniţiativă legislativă, creează o mare discriminare între transportatori" a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.

"În scrisoarea Guvernului către Parlament, iniţiativa legislativă primeşte un aviz negativ. Ţin cont de punctul de vedere al Guvernuluim care arată în scrisoare că prin Constituţie este obligatoriu să se nominalizeze sursele de finanţare. Retrimit legea la Parlament: fie Guvernul indică sursele de finanţare, fie este lăsată legea aşa pentru a nu încălca Constituţia. Ţin cont în mod imperativ de solicitarea Guvernului. Toţi ne aducem aminte că Ponta mulţumea Parlamentului că a adoptat legea, dar ăsta e Victor Ponta: unul la Parlament, unul la Guvern. Am rugămintea să intraţi pe site-ul Camerei să vedeţi scrisoarea, pentru că vorbeşte atât de frumos de măsurile din 2009-2010 şi cât de importante au fost. Ar fi păcat să pierdeţi acest spectacol", a spus Traian Băsescu, adăugând că, dacă va primi legea înapoi cu aviz pozitiv de la Guvern, va promulga legea fără a o mai trimite la CCR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ