Băsescu: Strategia pe termen în agricultură, aproape finalizată

| 16 mai, 2013

Strategia pe termen lung în agricultură va fi lansată luna viitoare în dezbatere publică, a anunțat președintele Traian Băsescu.

„Prima şi cea mai importantă problemă cu care se confruntă agricultura românească este legată de lipsa unei strategii pe termen lung. După cum ştiţi, în 2011 am desemnat o comisie pe lângă Preşedinţie care să elaboreze această strategie, urmând ca ea să fie pusă în dezbatere publică, cu speranţa semnării unui pact pentru agricultură, un pact semnat de toate partidele politice, de instituţiile responsabile. Suntem aproape de finalizarea acestei strategii”, a declarat joi Traian Băsescu la Conferinţa Naţională a Agricultorilor 2013.

Potrivit agerpres, el a mai precizat că preşedintele comisiei, Valeriu Steriu, l-a asigurat că 30 iunie este un termen rezonabil pentru finalizarea raportului. „Cred că încadrarea agriculturii într-o strategie pe termen lung este fundamentală şi ea ne-ar permite nu numai o viziune naţională, dar ea ne-ar permite credibilizarea în interiorul UE în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a lua decizii pe termen lung cu obiective precise”, a mai spus Băsescu.

Comisia a fost înființată cu scopul de a elabora documente pentru orientarea strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020 - 2025), planuri de acţiune pe termen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010) şi pentru a decide poziţia României privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Şeful statului s-a declarat convins că cei care lucrează la strategia pentru agricultură sunt cei mai buni profesionişti pe care România îi are. Pe 22 aprilie, președintele a semnat o decizie prin care Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România și-a reluat activitatea, până pe 30 iunie, când se va desființa și, deci, va trebui să aibă finalizată strategia.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ