Băsescu: Tăriceanu 'joacă' împreună cu Ponta pe ordinul lui Dan Voiculescu suspendarea mea din funcţie

| 09 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că o suspendare a sa din funcţie ar însemna instabilitate politică, punctând că ar fi extrem de rău ca România să treacă printr-o astfel de perioadă.

 

'Deasupra interesului unui joc politic pentru mine funcţionează interesul naţional, iar acum cred că ar fi extrem de rău pentru România să treacă printr-o perioadă de instabilitate politică, pentru că orice suspendare a preşedintelui asta înseamnă, instabilitate politică', a declarat Băsescu la B1 Tv, întrebat despre varianta suspendării sale din funcţie.

Preşedintele Băsescu a susţinut că nicio naţiune nu ar accepta suspendarea sa din funcţie şi ar considera că democraţia nu mai funcţionează în România.

El a punctat că în calitate de prim responsabil a cerut marţi unor instituţii trecerea la transpunerea deciziilor summitului NATO de la Newport, respectiv pregătirea ofertei pentru comandament, a depozitelor pentru armament, muniţie, provizii pentru militari care vor veni pe teritoriul României pentru exerciţii sau pentru intervenţie, şi al punctului de vedere al Statului Major General cu privire la forţa de intervenţie rapidă. În context, şeful statului a precizat că acestea se transmit organismelor omoloage din ţările membre NATO şi dacă ceva nu convine NATO el trebuie să discute cu o serie de oficiali.

'Cu cine s-ar duce asta, cu Zgonea, cam dificil din punct de vedere credibilitate. Sunt lucruri pe care cine le pierde acum după luarea deciziei politice să le facă într-o anumită cadenţă le pierde', a spus Băsescu, punctând că acest lucru nu este de joacă.

El a mai afirmat că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, 'joacă' împreună cu Victor Ponta pe ordinul lui Dan Voiculescu suspendarea sa din funcţie, în contextul în care preşedintele fondator al PC nu crede că va fi graţiat nici de actualul premier şi nici de liderul PNL, Klaus Iohannis, dacă unul dintre aceştia ar ajunge în funcţia de preşedinte.

Băsescu a spus că Voiculescu îi forţează pe cei doi să facă în acest moment suspendarea ca o garanţie.

Şeful statului a comentat şi pe marginea faptului că strategul american Mitch Stewart ar fi propus suspendarea sa din funcţie.

''Americanii au capacitate de a face o poză foarte bună a situaţiei numerice. Au un sistem de analiză sociologică foarte complicat şi mult mai precis decât ai noştri, când trebuie să vină la interpretarea datelor în aşa fel încât ele să răspundă la ce aşteaptă populaţia sunt catastrofali. Vă asigur că ştiu ce înseamnă să lucrezi cu consultant american, cine utilizează message box-ul lor şi planul lor de acţiuni nu se opreşte decât cu capul direct în gard. (...) dacă Victor Ponta s-a dat pe mâna unui astfel de strateg de la americani şi în partea de mesaj eu spun un lucru pe care nu ar trebui să i-l spun, de la americani trebuie să iei doar cifrele şi atât, iar acţiunea să o hotărăşti tu pentru că americanii habar n-au cum gândesc românii şi nu înţeleg modul în care raţionează', a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ