Băsescu: Voronin e furios că a fost desemnat un premier în Moldova

| 15 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a spus că Vladimir Voronin a devenit "furios" văzând că a reuşit soluţia desemnării unui premier în Republica Moldova, precizând că nu se poate supăra pe afirmaţiile "unuia ca el". Voronin a declarat că Băsescu îi sună pe oficialii de la Chişinău când e beat.

"Cred că Voronin a devenit foarte furios aflând că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru în Republica Moldova. Nu ascund că am avut foarte dese convorbiri cu liderii politici de la Chişinău, am avut la fel de dese convorbiri cu responsabili de Parteneriatul Estic şi de relaţiile internaţionale de la Bruxelles, am făcut toate eforturile ca procesele legate de Republica Moldova să nu se întrerupă, fie că vorbim de continuarea negocierii acordului de asociere şi acordului de liber-schimb, care sunt în negociere, între Bruxelles şi Republica Moldova", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu se suspende finanţarea pentru Republica Moldova, sprijinul pentru buget. "Deci, m-am implicat şi, atunci, sigur că domnul Voronin se supără. Eu nu mă pot supăra pe el, pentru că, pe unul ca el, nu te poţi supăra", a mai spus Băsescu.

El a criticat faptul că presa românească a preluat cu uşurinţă'respectivele declaraţii, deşi preşedintele ţării a fost jignit. "Eu mă întreb, cu câtă uşurinţă şi plăcere a preluat-o mass-media românească. Preşedintele dumneavoastră este jignit. V-a plăcut să faceţi breaking-news-uri cu jignire la adresa preşedintelui. OK. Sunt obişnuit", a declarat Traian Băsescu.

Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin a spus, recent, că preşedintele Traian Băsescu sună frecvent oficialii de la Chişinău, în stare de ebrietate, exercitând presiuni în momente cruciale pentru ţară.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ