Băsescu vrea să ducă la bun sfârșit Acordul de Colaborare semnat cu Victor Ponta

| 30 apr, 2013

Președintele Traian Băsescu a enumerat, într-un interviu pentru Evenimentul zilei, care sunt prioritățile României, adăugând că până la încheierea mandatului său vrea să vadă aplicate punctele convenite cu premierul Victor Ponta în Acordul de Colaborare.

„Ce mi-aş dori să se mai întâmple este înscris în Acordul de Colaborare Instituţională semnat cu prim-ministrul Victor Ponta, adică: revizuirea Constituţiei, în sensul de a avea Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, aşa cum rezultă din referendumul valid exprimat din noiembrie 2009, reorganizarea administrativă a ţării, o lege a sănătăţii care să permită şi accesul finanţării private a sistemului de sănătate şi, nu în ultimul rând, o nouă lege electorală. Dar, dincolo de cele înscrise în protocolul cu prim-ministrul Victor Ponta, mi-aş dori ca, la sfârşitul mandatului, naţiunea română să fie unită, mai coezivă şi să-şi susţină propriile obiective. Ne ajunge cât am fost împărţiţi între iliescieni şi anti-iliescieni, între băsişti şi anti-băsişti. Mi-aş dori mult ca, până la sfârşitul mandatului meu, să devenim toţi pro-România!”, a declarat președintele.

Referitor la prioritățile României, Băsescu a enumerat agricultura și turismul printre acestea: „Primul obiectiv trebuie să fie consolidarea independenţei Justiţiei, cel de al doilea ar fi dezvoltarea durabilă a ţării şi crearea de locuri de muncă, cel de al treilea ar fi accelerarea proceselor de integrare în UE, dintre care intrarea în zona Schengen şi trecerea la moneda euro sunt de maximă importanţă, a patra prioritate ar fi atingerea obiectivelor Agendei 2020 a Uniunii Europene, prin care se fixează obiective pentru educaţie, cercetare, reducerea poluării etc. şi, în sfârsit, a cincea prioritate este dobândirea independenţei energetice. În fine, dar nu în ultimul rând, agricultura şi turismul”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ