Bashar al-Assad, vizită surpriză la prietenul său Putin: "Fără intervenția militară rusă, terorismul s-ar fi extins"

| 21 oct, 10:04

Bashar al-Assad a avut o întâlnire cu Vladimir Putin, în urma unei vizite oficiale la Moscova, relatează BBC News. Președintele sirian i-a mulțumit șefului statului rus pentru 'ajutorul' său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune, transmit agențiile internaționale.

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluții politice în Siria și va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susțin o rezolvare pașnică a conflictului sirian.

'Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic', a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus, conform Agerpres.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.

'Suntem gata să ne aducem contribuția nu numai la desfășurarea acțiunilor militare în combaterea terorismului, dar și în timpul procesului politic. Acest lucru, desigur, se va întâmpla în strânsă legătură cu alte puteri mondiale și cu țări din regiune care sunt interesate de o soluționare pașnică a conflictului', a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului întâlnirii cu liderul sirian.

În data de 30 septembrie, Rusia și-a început atacurile aeriene împotriva combatanților SI în Siria, la solicitarea regimului Bashar al-Assad, pe care Moscova îl consideră singura putere legitimă din această țară.

Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. Statele Unite, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză însă Moscova că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

Citeşte şi: SUA și RUSIA au bătut palma. Ce se va întampla mai departe în SIRIA

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ