Băsiștii și macoviștii se bat cu electoratul pe Iohannis

| 19 noi, 2014

Nici nu s-au închis bine urnele, ca să nu mai menționăm că viitorul președinte trebuie ”uns” de CCR, că a început marea bătălie în jurul lui Klaus Iohannis. În timp ce în PNL a început bătălia pe locul vacantat de acesta, în afara formațiunii din ce în ce mai mulți se bat pe Iohannis însuși.

Bătălia se dă pe ”meritele” pe care și le arogă din ce în ce mai mulți, jurnaliști și politicieni, că le-ar fi avut în susținerea electorală a lui Klaus Iohannis. De la Robert Turcescu și până la Remus Cernea, grijuliu să-și anunțe votul pro-Iohannis pe Twitter, o sumedenie de personaje care au spijinit mai pe față, mai pe dos alte opțiuni electorale se bulucesc acum să devină ”eroi” ai turului doi, la fel cum odinioară se pretindeau eroi ai revoluției din 1989: post-festum.

Citeşte şi: Băsescu în prelungiri: adevăr sau teorie a conspirației?

Elena Udrea și Elena Băsescu se fălesc pe rețelele de socializare cu eficiența electorală a ”apelului la băsiști”, în timp ce pe la televiziuni este periată de zor deja viitoarea primă doamnă, o apariție iconică, primită ca de uteciști la întoarcerea la Sibiu. Personalul primăriei din Sibiu este în depresie profundă: ”pleacă șefu!”. După 13 ani, este foarte probabil ca unii angajați de acolo să aibă o formă de sindrom Stockholm...

Colac peste pupăză, geme și blogosfera de apeluri neînregimentate. Toată floarea hipsterilor face apeluri peste apeluri la ”domnule Klaus Iohannis”, căruia i se solicită pe un ton ce oscilează de la milogeală la imperativ să nu dezamăgească ”idealurile” manifestanților și să se dezică rapid de corupți și de ”marinar”. O sarcină cât se poate de dificilă pe termen lung, mai ales dacă ne reamintim implicarea chiar a șefului său de campanie, Vasile Blaga în dosarul Microsoft-EADS, pe acuza unei șpăgi de vreo 80.000 de euro. Dacă-l întrebați pe Blaga, credem că este posibil să-și dorească nu la DNA, ci mai degrabă la șefia noului partid liberal.

Citeşte şi: Avangarde DEZVĂLUIE cum a votat România pe regiuni

În paralel, liberalii vechi și noi fac presiuni să se reîntoarcă la guvernare. Deh, foamea e maximă, unii stau pe bară încă dinainte de 2012. Dar presiunile sunt un semnal de alarmă pentru viitorul președinte Klaus Iohannis, care știe că o astfel de revenire riscă să-l corodeze de jos în sus, într-un timp extrem de scurt. Guvernul Victor Ponta nu se poate compara cu cel dezastruos al lui Boc, cabinetul premierului a primit prea multe aprecieri externe, detaliu care-l ridică deasupra oricăror dubii și nu permit pe termen lung pretexte legate de ”greaua moștenire”. Premierul Ponta, față de Emil Boc, nu ar lăsa în urmă nici arierate către profesori sau alte categorii, nici dubioase datorii externe... Ce s-ar face atunci dacă, la modul cel mai previzibil, un "dream team" ministerial al PNL ar rasoli guvernarea? Pe cine ar da vina? Așa că viitorul președinte Iohannis face singurul lucru recomandabil: bagă disciplina în liberalii vechi și noi, cum Antonescu nu a reușit și le atrage atenția că guvernul poate fi câștigat doar la alegeri ”curate”. În plus, una din temele electorale prea proaspete, constrângătoare pentru Klaus Iohannis, o reprezintă critica la adresa ”tentativei PSD de a prelua puterea absolută”. Or, exact asta ar face liberalii care vor să umble la arhitectura majorității parlamentare pentru a răsturna guvernul...

Cei care se bat pe ”favorurile” viitorului președinte au primit o atenționare: nu vă întindeți mai mult decât vă permite pătura!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2014
Popa Sarbu
„Dacă pierdem, scapă cine poate!”, le spunea Ponta colegilor de partid atunci când s-a oferit prima dată să candideze la președinție. Atunci era doar o vorbă. Acum Ponta vrea să fie printre cei care „scapă” și în cazul în care pierde. Cum-necum, deocamdată planul îi iese. Cum va răspunde Opoziția?
19 noi, 2014
Adam Somitate
aia se bat pe electorat ...Psd-ul e cuminte....
Decizia nu îi mulțumește, însă, pe toți. De pildă, liderii filialelor care au obținut rezultate bune vor să le fie recunoscute meritele și să fie sancționați cei care nu au adus suficiente voturi partidului. Semnale de acest tip au venit, de exemplu, din Giurgiu, Olt, Dolj și Buzău.

Un interesant atac la baionetă i-a vizat, ieri, pe liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, și pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Printr-o scrisoare deschisă adresată social-democraților din Transilvania, senatorul Șerban Nicolae a cerut, practic, excluderea acestora din partid. „Vă scriu pentru a vă cere, public, să vă luați în propriile mâini identitatea și demnitatea. Știu cu cine vorbesc și știu ce vă cer. Locul lui Ioan Rus și al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga și nu pot reprezenta vreodată social-democrația transilvăneană“, le-a scris colegilor fostul consilier al lui Ion Iliescu și apropiat al lui Cătălin Voicu, aflat acum în închisoare.

Invocând așa-numitul „Grup de la Cluj“, Nicolae a arătat că „acest grup n-a produs nimic bun pentru stânga românească ori pentru partid“. „Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin acțiuni politice șovăielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au întărit greșita percepție că în Transilvania stânga nu are susținere și că transilvănenii sunt, în mod covârșitor, de dreapta“, a precizat senatorul PSD.

La scrisoarea lui Șerban Nicolae a reacționat, prompt, Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta: „Dar, când venea la mine să mă roage să îi dau anumite funcţii, în calitatea mea de lider, nu a zis «dar tu nu eşti social-democrat». Trebuia să spună: «tu nu eşti social-democrat»“. „Nu domnul Şerban Nicolae e vreun lider al partidului care poate să emită pretenţii de genul ăsta, că îl ştim bine. El apare când apar funcţiile şi dispare când pierdem funcţii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ