Belgia: Poliția a izolat o zonă din centrul Bruxelles-ului pentru a verifica un vehicul ce transporta butelii

| 02 mar, 19:24

Poliția belgiană a izolat joi o zonă din centrul orașului Bruxelles, în timp ce echipe de geniști au început să verifice o mașină care transporta butelii cu gaz, a anunțat joi o purtătoare de cuvânt a poliției, relatează Reuters.

Ofițerii de poliție au oprit o mașină care avea câteva lumini roșii, iar când au verificat mașina, ei au descoperit butelii cu gaz și au chemat echipele de geniști.

Autoritatea locală de transport a anunțat că o stație de metrou din apropierea Gare du Midi a fost închisă.

Postul public de radio și televiziune RTBF relatează că șoferul mașinii este un individ despre care există indicii că ar fi radicalizat.

"Polițiștii l-au tras pe dreapta pentru viteză excesivă. Au reușit să intervină și să îl oprească. Persoana care se afla la volan era pe lista indivizilor radicalizați. I-au cerut să deschidă portbagajul, dar el a refuzat. L-au obligat să deschidă și atunci au descoperit buteliile cu gaz", a declarat, pentru RTBF, Charles Picqué, primarul districtului Saint-Gilles.

Capitala Belgiei se află încă în stare de alertă la aproape un an de la atacurile teroriste comise de organizația jihadistă Statul Islamic la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și la o stație de metrou. Atentatele din 22 martie 2016 s-au soldat cu 32 de morți și sute de răniți.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ