Berea ar trebui inclusă în meniul zilnic. Beneficiile mai puțin știute ale berii

| 04 feb, 2014

Vinul nu este singura băutură alcoolică cu beneficii uimitoare asupra organismului uman. Licoarea lui Bachus pierde teren în fața berii, spun cercetătorii, care au alcătuit o listă întreagă de motive pentru care berea ar trebui inclusă în orice dietă echilibrată.

Băută cu moderație, adică două halbe pe săptămână, berea crește densitatea osoasă, datorită siliconului conținut sub forma solubilă a acidului ortosilicic. Pe de altă parte, același studiu arată că tot ce depășește limita de două beri săptămânale predispune la fracturarea oaselor, notează doctorulzilei.ro.

Alte cercetări arată că și inima are de câștigat de pe urma consumului de bere, de data aceasta măsura optimă fiind una-două pahare pe zi. Alcoolul ar crește astfel nivelul de colesterol bun din organism, care previne îngroșarea arterelor sanguine.

Băutorii de bere n-ar trebui să-și facă griji nici pentru pietrele la rinichi. Comparativ cu amatorii altor licori alcoolice,  riscul acestora de a dezvolta pietre la rinichi este cu 40% mai mic, datorită procentului mare de apă și efectului diuretic al berii.

Băutura este și o bună sursă de vitamina B6, B12 și fibre solubile, renumite pentru efectul benefic asupra sistemului cardiac. În plus, acestea suprimă apetitul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 2014
radu
corectati va rog ; daca nu, unele persouane vor crede ca pot face implant cu bere
Un pic de chimie va rog: "datorită siliconului conținut sub forma solubilă a acidului ortosilicic " siliconul si acidul ortosilicic nu au nimic in comun. Trebuia scris "datorită siliciului conținut sub forma solubilă, acidul ortosilicic"
04 feb, 2014
Cristian
Berea te transforma intr-un porc obez. Incet vei face diabet, hipertensiune, colesterol si infarct.
Vinul este elixirul tineretii, este plin de antioxidanti scade colesterolul si previne cancerul si infarctul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ