Bilanţ îngrijorător în Bucureşti: 780 de accidente rutiere grave, în 2013

| 11 feb, 2014

Peste 780 de accidente rutiere grave au avut loc anul trecut în Bucureşti, în urma cărora au murit 62 de persoane, principalele cauze fiind traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi viteza, informează, marţi, Poliţia Capitalei, potrivit Mediafax.

Anul trecut s-au înregistrat 781 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate, în scădere cu 17 faţă de 2012, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

"În această perioadă a fost înregistrat cel mai mic număr al persoanelor decedate din ultimii 10 ani", a precizat sursa citată.

În accidentele rutiere înregistrate anul trecut au fost rănite grav 760 de persoane, în scădere cu 186 faţă de 2012, alte 102 fiind rănite uşor, faţă de 248 în 2012.

Principala cauză de producere a accidentelor rutiere din Capitală rămâne traversarea neregulamentară.

"Din această cauză s-au produs 264 (-69) de accidente rutiere grave, soldate cu 28 (-8) de persoane decedate şi 241 (-59) de răniţi grav", a precizat Poliţia Capitalei.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor este cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere. Anul trecut s-au înregistrat 143 de accidente rutiere cauzate de şoferii care nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor, soldate cu 12 morţi şi 136 de răniţi grav.

Cea de-a treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Capitală este viteza neadaptată la condiţiile de drum, fiind înregistrate 98 de accidente, soldate cu opt morţi şi 103 răniţi grav.

"Primele trei cauze generatoare reprezintă 64,66 la sută din totalul accidentelor cu urmări grave înregistrate în Capitală în anul 2013 şi au înregistrat o diminuare atât a numărului de accidente, cât şi a consecinţelor", a precizat sursa citată.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a traversării neregulamentare reprezintă 45,16 la sută din cel al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

În ceea ce priveşte vinovăţia, în 56,59 la sută din totalul accidentelor rutiere grave aceasta a aparţinut şoferilor, iar în 36,37 la sută din total, pietonilor.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ