Bilanţul pe 2014 al guvernării Ponta

| 30 dec, 2014

Toate informațiile disponibile până în acest moment arată că și anul 2014 a fost unul bun pentru România, cel puțin din punct de vedere economic, specialiștii estimând o creștere a PIB-ului situată între 2,7 și 2,9%.

Anul 2014 a marcat mai multe premiere pentru țara noastră. Spre exemplu, Guvernul Ponta se poate lăuda cu cea mai de succes listare la bursă a unei companii românești de stat, Electrica, în valoare de aproximativ 2 miliarde de lei. La jumătatea acestei sume se află profitul Hidroelectrica, o realizare istorică pentru o companie care în 2012 s-a aflat în pragul falimentului, scrie RomâniaTV.net.

Vești bune au primit și pensionarii, cărora le-au fost indexate pensiile cu o valoare mai mare decât rata inflației, dar și alte categorii de persoane cu venituri mici, care au beneficiat de majorarea sumelor primite de la stat. De mai mulți bani au avut parte și medicii rezidenți, dar și alți lucrători din sistemul sanitar și de asistență socială.

N-au fost uitați nici afaceriștii și investitorii, care au beneficiat din vară de scutirea impozitului pentru profitul reinvestit, iar începând cu luna octombrie de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. De asemenea, marii investitori și producători industriali au beneficiat de scheme de ajutor de stat pentru crearea de noi locuri de muncă sau de sprijin pentru reducerea facturilor la energie.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tag-uri: CAS, pensii, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ