Blaga: Cei aproape 500 de primari racolaţi de PSD vor avea probleme

| 10 feb, 14:39

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat miercuri, la Oradea, că edilii racolaţi de PSD în anul 2014 ar putea avea probleme cu DNA, potrivit Agerpres.

Blaga a subliniat că 496 de edili 'au fost cumpăraţi' de PSD pentru a-şi mări şansele electorale în alegerile prezidenţiale. 

'Veţi spune că tot au pierdut. Aşa este. Numai că Curtea (...) vine şi spune ceea ce spunem noi de un an şi jumătate. Că numai în cursul anului trecut fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru a fost majorat nejustificat şi ilegal, spune Curtea, de 15 ori. Mai mult, banii au ajuns în cele 500 de primării cu titlu clar: cheltuieli curente şi de capital, adică orice. Curtea (de Conturi n.red.) a înaintat toate aceste date DNA-ului şi desigur, îmi pare rău, dar destui edili vor avea probleme pentru că aşa înţelege PSD-ul să îşi creeze avantajele competitive şi nici nu vrea să răspundă public de lucrul acesta', a declarat Blaga. 

El a amintit că, de mai multe luni, decizia Curţii Constituţionale privind ordonanţa 55, cea cu racolările, se află în Senat, Curtea solicitând să se revină la situaţia iniţială. 'Curtea cere: reveniţi la situaţia iniţială. Majoritatea PSD din BPN şi din plen nu doreşte să discutăm această ordonanţă cum nu a dorit luni să punem pe ordinea de zi proiectul legii alegerii primarilor în două tururi,' a subliniat Blaga. 

Copreşedintele PNL a ţinut să aprecieze, în acest context, că primarii din Bihor nu au întins mâna, 'nu s-au lăsat cumpăraţi de Dragnea pe bani publici pentru a trece în barca PSD-ului', ba, mai mult, au avut un scor electoral de felicitat pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis. 'Oradea arată bine, nici nu e de mirare, bine administrată. Vreau să le mulţumesc celor care au condus judeţul şi primăria pentru rezultatele pe care le au', a spus Vasile Blaga. 

La Bihor, candidatul PNL pentru al treilea mandat la Primăria Oradea este Ilie Bolojan, iar Mircea Mălan va candida pentru conducerea CJ Bihor. 

Blaga a mai afirmat că un scor bun pentru PNL în Bihor la alegerile locale va fi obţinerea majorităţii în Consiliul Judeţean, ceea ce însă nu va exclude deschiderea liberalilor pentru discuţii cu alte formaţiuni politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ