Blaga: Declarația lui Ponta referitoare la Iohannis-obraznică

| 26 oct, 13:04

Copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu consideră declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis ''obraznică'', afirmând că prin aceasta prim-ministrul încearcă să distragă atenția de la cazul polițistului care a murit, în timp ce se afla în misiune.

"Este, ca de obicei, o declarație obraznică a dlui Ponta, care chiar în situația în care se află se face că nu își înțelege rostul în stat. Până la urmă principalul responsabil de politica externă a României este președintele României. Lucrul acesta este prevăzut în Constituție, iar premierul când poartă o astfel de discuție nu poate purta decât cu mandat de la președinte. Președintele a fost destul de clar ieri la Arad și a spus că nu i-a dat niciun mandat în acest sens premierului", a declarat Vasile Blaga, la Parlament.

La rândul său, Alina Gorghiu a spus că Ponta încearcă să mute atenția de la cazul polițistului care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și pe care trebuia să-l gestioneze.

CITEŞTE ŞI Ponta: Iohannis merge la Bruxelles ca surda-n horă!

"Nu cred că miră pe nimeni limbajul primului-ministru. Este singurul care a mai rămas — exprimarea colorată ca să facă știri, în rest nu mai face niciun fel de știre pentru că nu mai are niciun fel de credibilitate. Ca să poți să emiți pretenții pe un subiect sau altul tu trebuie să fii un personaj credibil, ori noi vorbim în continuare de același prim-ministru care și-a pierdut orice fel de greutate în ochii opiniei publice de când a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție", a susținut aceasta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu avea nevoie de mandat de la președintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi din Bulgaria și Serbia și a subliniat că obligația sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei și Bulgariei privind refugiații să fie eficiente și cunoscute pe plan european.

"Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră știți ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Că restul colegilor prim-miniștri îmi spun de fiecare dată că domnul Iohannis merge la Bruxelles, știți cum zice românul ... ca surda în horă merge acolo. Tace din gură, se întoarce și tace din gură și atunci obligația mea ca șef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre comune în cele trei țări în ceea ce privește refugiații să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european. Repet, solidaritate, dar nu să-și facă ceilalți garduri și toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia și România. Despre asta discutăm, restul, povestea cu mandatul ... aici dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns sau invers", a spus Ponta, înainte de ședința Biroului Permanent Național al PSD.

El a susținut că nu avea nevoie de mandat din partea șefului statului pentru a se întâlni cu omologii săi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ