Blaga: Participarea unei părți din PSD la susținerea unei noi majorități este absolut posibilă

| 28 ian, 22:57

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că nu vede posibilă în România următorilor doi ani o coaliție liberală cu un PSD condus de Victor Ponta, dar a adăugat că o susținere a unei noi majorități parlamentare care să dea un nou guvern din partea unor parlamentari social-democrați este absolut posibilă.

"Să vedem cum s-au creat marile coaliții și în Germania și în Austria, în urma unor alegeri. Noi am avut o astfel de încercare în 2009 și nu a funcționat.(...) Orice este posibil, dar după alegerile generale, nu acum. Eu nu cred că vom putea noi să gândim astăzi un guvern de mare coaliție cu un PSD condus de domnul Ponta. Este de neacceptat acest lucru din foarte multe puncte de vedere. Să ne uităm numai la ce s-a întâmplat în ultimul an, ce s-a întâmplat în campania electorală, care a fost de departe (...) cea mai murdară, cea mai urâtă campanie electorală din câte am văzut eu. Și am văzut multe campanii electorale, toate duse cu acordul sau avându-l prim solist pe Victor Ponta. Acesta este adevărul. Chiar dacă noi am avut tăria și în principal Klaus Iohannis a avut tăria să nu-i răspundă la acele mârșăvii. Deci, nu văd o mare coaliție, este chiar imposibilă, între noi, PNL, și PSD-ul condus de Victor Ponta. Ne despart foarte multe abordări", a declarat copreședintele PNL, întrebat dacă vede România următorilor doi ani guvernată în formula noul PNL și un nou PSD, stânga-dreapta, după modelul german.

Despre o coaliție a PNL cu un nou PSD, Blaga a afirmat: "Am spus-o de la început. Nu văd o mare coaliție înte PNL și PSD, dar participarea la susținerea guvernului (unui nou Executiv — n.r.), deci la o nouă majoritate, a unei părți din PSD, este absolut posibilă".

Copreședintele PNL a spus că au existat discuții cu Mircea Geoană și mai mulți colegi ai acestuia, întrebat dacă acea parte din PSD poate fi una controlată de fostul președinte al social-democraților.

"Domnul Geoană nu este singur, chiar dacă-l tratează cu dispreț unii dintre colegii domniei sale.(...) Nu este singur în demersurile domniei sale", a mai declarat Vasile Blaga.

Copreședintele PNL a precizat în context că pentru realizarea unei noi majorități parlamentare liderii liberali intenționează să aibă discuții cu UNPR, UDMR, dar și cu parlamentarii independenți.

"Guvernul nu poate să cadă decât printr-o moțiune de cenzură, dar ca să cadă printr-o moțiune de cenzură trebuie să ai majoritate în Parlament, dar trebuie să ai majoritate în ambele Camere, nu numai în Parlament.(...) Cu cine poți face aceste majorități. Efectiv cu actualii parlamentari, înainte de 2016. Pe ei i-au trimis românii în Parlament. Și atunci discuțiile trebuie avute și am început astfel de discuții și vom avea în continuare cu cei care sunt în Parlamentul României și o să antamăm discuții și cu UNPR și cu UDMR, cu independenții, că sunt deja foarte mulți. Dar eu văd tot mai mulți pesediști nemulțumiți de Victor Ponta, pentru că tot mai mulți își dau seama că nu pot rămâne blocați în Ponta și în Guvern. Până la urmă sunt români și țin și la viitorul României.(...) Deci eu cred că într-o perioadă de timp pe care nu v-o pot eu spune foarte clar acum se pot crea majorități în cele două Camere (...) care să creeze, desigur, posibilitatea construirii unui alt Guvern", a mai declarat Vasile Blaga.

CITEŞTE ŞI; LOVITURĂ DE TEATRU! Vasile Blaga a avut deja negocieri cu Mircea Geoană

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 23:15
tyrex
Hai siktir nenorocitule, hot, spagar si kriminal notoriu , a dat romanii cu voi de pamint la alegreri de v-au sarit mucii iar tu tot visezi guvernare portocalie? Va scundeti in chilotii jegosi ai PNL-ului tradator ca sa va cosmetizati precum mortii crezind ca pacaliti lumea? Orice guvernare e buna ina afara de voi si mizerabilii aia din PNL. Dispari in pastele matii de vierme imputit locul tau e ori la Jilava ori in latrina publica .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ