BLAGA, semnal de alarmă: Nu cred că Guvernul va veni cu proiectul legii bugetului până pe 15 noiembrie

| 26 oct, 08:44

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că rectificarea bugetară operată în această săptămână de către Guvern prefigurează de fapt un buget dezastruos pentru 2016, el afirmând că nu are nicio încredere că proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi prezentat în Parlament până la 15 noiembrie, transmite Agerpres.

"În ciuda tuturor avertismentelor noastre, ale Fondului Monetar Internaţional, ale Consiliului Fiscal, Ponta confundă bugetul de stat cu puşculiţa PSD-ului. Lucrul ăsta i s-a spus, dar asta este o practică. "După noi, potopul", în ideea că cei care vin la guvernare după să-şi frângă gâtul în încercarea de a corecta situaţia existentă. Nu am fi prima dată într-o astfel de situaţie. Ponta este guvernul "zero investiţi", prin această rectificare bugetară în care din nou ia banii de la Transporturi, este guvernul care are cele mai mici investiţii, cei mai puţini bani alocaţi în ultimii 10 ani investiţiilor, care, desigur, înseamnă şi locuri de muncă şi probleme nerezolvate în infrastructură", a spus copreşedintele PNL. 

Blaga a adăugat că nu crede că Guvernul va putea prezenta proiectul legii bugetului de stat până la termenul legal de 15 noiembrie, în condiţiile în care nu a fost finalizat încă proiectul Legii salarizării personalului bugetar. 

"Nu avem nicio încredere că va veni cu bugetul la 15 noiembrie. Aş vrea să mă înşel. El tot promite, de când am discutat codul fiscal, că vine cu Legea salarizării. Termenul asumat de Dragnea a fost de 15 octombrie. Lumea ne întreabă, inclusiv în ţară, bineînţeles pe bună dreptate, "ce părere aveţi de Legea salarizării?". Care lege? Că n-am văzut-o! Presupun că tot aşa va fi şi cu bugetul. Noi vom fi foarte atenţi să vedem dacă avem un buget de dezvoltare şi ne vom aduce propriile noastre amendamente, evident, în corespondenţă cu programul nostru de guvernare", a mai spus copreşedintele PNL. 

Cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-au aflat duminică în judeţul Iaşi, prilej cu care au plantat tei în comuna Leţcani, au vizitat un parc fotovoltaic în comuna Miroslava, s-au întâlnit cu membrii de partid din Paşcani şi Iaşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ