BNR a redus dobânda cheie la un minim istoric

| 06 mai, 12:55

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis, miercuri, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an, de la 2% pe an, începând cu data de 7 mai 2015, potrivit unui comunicat al BNR.

Banca Centrală a hotărât reducerea ratei rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei ale instituțiilor de credit la nivelul de 8%, de la 10%, și menținerea la 14% a celor aplicabile pasivelor în valută, începând cu perioada de aplicare 24 mai — 23 iunie 2015.


În plus, s-a decis 'îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politica monetară la +/-1,50 puncte procentuale de la +/-1,75 puncte procentuale".

"Astfel, începând cu data de 7 mai 2015, rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se va reduce la 3,25% pe an, de la 3,5%, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 0,25%', se precizează în comunicat.

CA al BNR a mai decis, în ședința de miercuri, și gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar.

Tag-uri: BNR, dobanda bnr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ