BNR aruncă bomba: taxa pe lăcomie va fi suportată tot de cei care se împrumută

| 19 dec, 13:50

BNR reacționează după ce ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR. ,,Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele'', a anunțat triumfător Teodorovici.

Replica nu s-a lăsat așteptată. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat, la digi24,  că, în final, tot statul va fi cel care va pierde, iar cei care vor avea de pierdut în mod direct vor fi cei care se împrumută la bănci.

„Nivelul ROBOR e imputabil întregii țări, fapt cert. Ce e ROBOR? O dobândă medie la care băncile se împrumută între ele", a spus Vasilescu.

,,Fiecare debitor al unei bănci are de returnat lunar o rată care e de bază și la care se adaugă un nivel al ROBOR, la dobândă se adaugă acest nivel.

Dacă e un contract pe 3 luni, se adaugă ROBOR la 3 luni. dacă e pe 6 luni se adaug ROBOR la 6 luni

Dar nu înțeleg ideea cu taxa de lăcomie cred că aici e nevoie de reflecţie filosofică mai adâncă pentru că nu știu despre a cui lăcomie e vorba'', a mai spus Vasilescu.

Tag-uri: BNR, taxa pe lacomie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ