Boala citricelor sau pericolul care ar putea duce la dispariţia unora dintre cele mai iubite fructe

| 14 mai, 2014

Departamentul american pentru agricultura a anuntat ca depune eforturi sa faca o specie de viespi, cu scopul de a opri o “boala” ce a dus la disparitia a plantatii intregi de citrice din Florida.

Industria de citrice, de 2 miliarde de dolari, din California, este acum amenintata de acest parazit. Daunatorul e purtat de un pesticid asiatic pentru care nu se cunoaste, deocamdata, o solutie.

Din aceasta cauza, in 14 state din SUA este deja carantina.

Cercetatorii “lucreaza” inca din 2009 la dezvoltarea viespilor care ar putea pune capat situatiei dar, intre timp, lucrurile par sa fi scapat de sub control in America.

“Este o amenintare serioasa la industria citricelor din California. Programul de reproducere a viespilor a fost extins ca sa reusim limitarea si, in cele din urma, eliminarea bolii”, a declarat Tom Vilsack, secretarul Departamentului american pentru Agricultura, pentru LA Times.

Numai in California prezenta parazitului a impus starea de carantina in 12 regiuni.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ