Boc despre afirmaţia lui Blaga privind înscrierea sa în FMP: Să concentreze energiile în lupta cu USL

| 12 feb, 2014

Fostul premier Emil Boc susţine, întrebat despre declaraţia liderului PDL, Vasile Blaga, privind o eventuală demisie a sa din partid după intrarea în Fundaţia Mişcarea Populară, că obiectivul său nu este să se "războiască" cu nimeni şi că toţi ar trebui să îşi concentreze energia "în lupta cu USL".

Emil Boc a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează afirmaţiile liderului PDL, Vasile Blaga, privind o eventuală demisie a sa din PDL după înscrierea în Fundaţia Mişcarea Populară.

"Obiectivul meu nu este să mă războiesc cu nimeni, ci să ne războim noi toţi cu unicul adversarul politic comun, care este USL. Îi rog pe toţi să îşi concentreze energiile pe care le au în lupta cu USL, care trebuie bătut în alegerile care urmează, dacă nu la europarlamentare, măcar la prezidenţiale. Ne dau argumente de atac la adresa USL în fiecare oră din zi şi acolo trebuie concentrate energiile. Noi, cei care suntem de cealaltă parte a baricadei, trebuie să avem drept adversar comun USL. Dreapta înseamnă toate partidele care sunt sau se revendică pe dreapta. PNL, câtă vreme este în USL, nu are ce căuta în alianţă de dreapta, să iasă de acolo şi atunci se poate discuta. Dar astăzi, PNL nu e dreapta", a spus Boc.

Întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra sa pentru a demisiona din PDL, Boc a răspuns că nu.

Întrebat, în continuare, dacă în Consiliul Local Cluj-Napoca îşi va păstra susţinerea, după intrarea în Fundaţia Mişcarea Populară, Emil Boc a explicat că a face parte dintr-o fundaţie sau alta este legal.

"Sunt în Asociaţia metropolitană de transport, în Federaţia Share, care se ocupă de proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului, în Asociaţia Cluj Capitală Culturală Europeană. A face parte din Fundaţia Mişcarea Populară este exact acelaşi lucru", a precizat Boc.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara, luni, că Emil Boc are o problemă morală legată de intrarea în Fundaţia Mişcarea Populară, deoarece acesta trebuie să hotărască dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL, dar că nu există probabilitatea să fie exclus din partid.

"Dacă vă uitaţi pe site-ul Fundaţiei Mişcării Populare, dânşii spun că s-au săturat de tot soiul de partide, printre care şi de PDL. Problema morală nu este la BPN, nu este la PDL, ci acolo. Domnia sa (Emil Boc - n.r.) trebuie să hotărască dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL", afirma Vasile Blaga întrebat în legătură cu faptul că Emil Boc a anunţat că se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară.

Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în opinia sa, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.

"Fundaţia Mişcarea Populară îşi propune să apere, să susţină şi să promoveze proiectele de reformă şi de modernizare a statului român. Cred că acolo pot avea o contribuţie să susţinem acele proiecte pe care împreună cu preşedintele Traian Băsescu le-am susţinut dintotdeaua. Sunt proiecte de care nu m-am dezis niciodată, împreună cu preşedintele României am trecut ţara prin criza economică", spunea Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ