Bogdan Chiriţoiu: ANAF nu a colectat amenda dată Intralot pentru că firma nu are sediu în România

| 27 ian, 14:21

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu a colectat amenda dată Intralot pentru că firma nu are sediu fiscal în România, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

"Nu au colectat (lucrătorii ANAF - n. r.) - şi asta m-a îngrijorat - nu au colectat de la firme care nu au sediul fiscal în România. Avem o situaţie privind armamentul la Ministerul Apărării - acolo avem un furnizor elveţian - şi au spus că nu îl pot amenda', a spus Bogdan Chiritoiu.

În context, preşedintele autorităţii de concurenţă a catalogat drept 'îngrijorător' faptul că o sancţiune dată nu numai în acord cu legislaţia din România, dar şi cu Tratatul de aderare a României la UE, să nu poate fi colectată, conform Agerpres.

Citeşte şi: Consiliul Concurenței a amendat patru companii pentru trucarea unor licitații organizate de Romgaz

'Ce e mai periculos din punctul meu de vedere... ne-au spus referitor la amenda dată Loteriei şi partenerilor lor de la Intralot că nu pot să îi amendeze pe greci pentru că nu au sediu fiscal în România', a explicat Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa de presă având ca temă activitatea Consiliului Concurenţei în anul 2014.

Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 16,85 milioane lei (3,76 milioane euro) pe piaţa jocurilor de noroc în 2013, fiind sancţionată atât Loteria Română, cât şi alte trei companii, conform Raportului de activitate al Consiliului Concurenţei pe anul 2013.

'Prin decizia 53/2013, Consiliul Concurenţei a constatat încălcarea legislaţiei naţionale şi comunitare de concurenţă de către patru întreprinderi, aplicând amenzi în valoare totală de 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro), astfel: Compania Naţională Loteria Română SA - 9.018.141 lei (reprezentând 0,9% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării), Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services - 5.541.874 lei, Intracom SA Holdings - 1.779.528 lei şi Lotrom SA - 512.469 lei (fiecare sancţiune reprezentând 6,3% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării)', precizează raportul CC.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ