Boicotarea Legii CAS, cu dedicaţie de la Băsescu pentru Udrea

| 24 iul, 2014

Dacă Guvernul şi Parlamentul şi-au asumat reducerea CAS şi au dat asigurări că măsura este sustenabilă, iar mediul de afaceri şi-o doreşte, de ce Preşedintele Traian Băsescu este total împotrivă? Până la urmă, dacă măsura nu este una bună vina va fi a celor care şi-au asumat-o, nu a Preşedintelui.

Însă, acest joc al lui Băsescu are scopul de a da muniţie de război Elenei Udrea, care s-a şi grăbit să salute decizia Preşedintelui de a trimite legea spre Parlament.

Cum era de aşteptat, Traian Băsescu boicotează încă o măsură bună a Guvernului pe considerente politice. Aceasta blocare a legii afectează mediul de afaceri care, în loc să facă investiţii şi angajări, vor aştepta să vadă cum se finalizează disputa. Din fericire, Guvernul a dat asigurări că va susţine această măsură şi nu va ceda în faţa jocurilor făcute de Băsescu. Prezentarea de marţi a implicaţiilor reducerii CAS a fost clarificatoare în sensul că măsura este una sustenabilă şi necesară pentru România în acest context economic favorabil.

Citeşte şi PONTA: BĂSESCU poate amâna promulgarea reducerii CAS până în ianuarie dacă o atacă la CCR

Mai mult, PDL şi PNL au zis că vor vota din nou legea atunci când va fi trimisă în Parlament.  PMP au fost singurii care au salutat decizia lui Băsescu de a respinge legea. De fapt, jocul Păpuşarului de la Cotroceni are menirea de a o scoate în faţă pe Elena Udrea, care nu a mai fost vizibilă pe scena politică. Udrea şi Băsescu sunt singurii împotriva acestei măsuri dorită de o ţară întreagă. Este revoltător că şi acum pe ultima sută de metri Băsescu nu se dezminte şi continuă să facă rău României.

Pe lângă susţinearea doamnei Udrea, opoziţia dârză a Preşedintelui indică faptul că măsura este una bună. Se preconizează că reducerea CAS va crea 70.000 de locuri de muncă, va scoate din economia neagră 77.000 de noi locuri de munca şi că vor creşte investiţiile străine directe. Să sperăm că măsura va fi aplicată cât mai curând, iar în acest sens declaraţiile premierului Ponta sunt încurajatoare. „O vom face imediat ce domnul Traian Băsescu nu va mai putea să ne blocheze doar din dorinţa de a găsi alte subiecte decât subiectul familiei sale implicate în tot felul de infracţiuni”.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU a explicat de ce nu e de acord cu legea pentru reducerea CAS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
abraham mondialul
mie mi-a zis cineva ca Basescu a "dezmenat" ca urmas pe Udrea
un student de la Stefan Gheorghiu...
24 iul, 2014
Rocky
Alexandru Iaconescu, directorul general al România TV, postul de televiziune deţinut de către deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost audiat de procurorii DNA. Iacobescu a fost citat într-un dosar în care procurorii investighează o serie de presupuse infracţiuni economice, printre care şi suspiciuni de spălare de bani. Acest dosar a pornit de la o plângere penală depusă în 2011 de către ANAF la DNA. Contactat de gândul Alexandru Iaconescu a precizat că este într-o întâlnire şi nu îşi poate prezenta punctul de vedere. Îi vom reda punctul de vedere în momentul în care îl va face public.

RiseProject, un portal de investigaţii jurnalistice a publicat în martie anul acesta o serie de anchete în care citau mai multe rapoarte ale ANAF efectuate la firmele fondate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Potrivit documentelor care pot fi consultate aici. http://www.riseproject.ro/articol/reteaua-asesoft-bani-de-la-buget-in-firme-fantoma/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ