Bolojan: Liberalii care nu şi-au plătit cotizaţiile nu au putut vota în Biroul Politic Naţional. Reprezintă cam o treime

| 26 ian, 15:03

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că aproximativ o treime din liberalii care au participat marţi la Biroul Politic Naţional nu şi-au plătit cotizaţiile, motiv pentru care nu au putut vota în cadrul şedinţei, transmite Agerpres.

"Un partid politic este o organizaţie care trebuie să funcţioneze inclusiv din punct de vedere financiar, pentru a-şi achita restanţele din vechile campanii electorale, pentru a suporta cheltuielile de întreţinere la sedii. În acest sens, s-a stabilit o contribuţie pe care fiecare filială judeţeană trebuie să o asigure pentru funcţionarea normală şi, conform prevederilor statutare, una dintre obligaţiile membrilor PNL şi a responsabililor de organizaţii este de a avea cotizaţia achitată la zi. Neachitarea acestei cotizaţii presupune inclusiv pierderea unor drepturi, implicit cele de a lua decizii în organismele centrale. Această decizie a fost pusă în practică. Este o decizie aplicată în fiecare şedinţă, în aşa fel încât să existe în fiecare şedinţă inclusiv disciplină financiară", a spus Bolojan, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că aproximativ 30% din liberalii care au participat la şedinţa BPN nu şi-au achitat cotizaţia şi nu au putut vota. 

Potrivit liderului PNL, există sentinţe judecătoreşti legate de datoriile de la fostele campanii electorale, pe care partidul le achită lună de lună. 

"PNL va aduce la zi aceste restanţe, dar acest lucru nu se poate face decât printr-o disciplină financiară internă. Este o problemă de funcţionare şi de normalitate", a declarat Bolojan. 

La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga a apreciat că lucrurile s-au îmbunătăţit în acest sens de săptămâna trecută, afirmând că la următorul BPN numărul liberalilor care nu şi-au plătit cotizaţia se va reduce simţitor. 

Potrivit unor surse politice, restanţe la plata cotizaţiilor înregistrează filiale ale PNL precum cele din Argeş, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ