BOMBĂ! Cine ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei

| 28 ian, 22:44

Andrei Chiliman ar putea fi candidatul PNL la Primăria Capitalei la alegerile locale din 2016, fiind singurul care ar putea să-i ţină piept lui Cristian Popescu-Piedone, actualul primar al Sectorului 4, scrie psnews.ro.

În interiorul noului PNL s-au stabilit raporturile de putere. Așa cum PSnews.ro v-a prezentat în exclusivitate, vechii liberali vor conduce 27 de filiale, în timp ce democrat- liberalii vor fi la ”butoanele” a 20 de filiale.

În București, fief care după mulți ani în care pare să fi fost controlat de PSD și Sorin Oprescu, liberalii par să recâștige teren și sunt în topul preferințelor electorale ale bucureștenilor.

În București, conducerea centrală a PNL a stabilit o paritate între cei din vechiul PNL și cei PDL. Astfel, 3 sectoare vor fi controlate de democrat- liberali și 3 de foștii liberali. Sectoarele 1,2 și 4 vor avea lideri din vechiul PDL, iar 3,5 și 6 vor fi sub controlul vechilor liberali.

O situație extrem de interesantă este în sectorul 1. PNL sector 1 a fost extrem de mulți ani un adevărat reper de performanță politică. Mai precis timp de 12 ani, când filiala era controlată de Andrei Chiliman și Vlad Moisescu. Artizanul performanțelor electorale ale PNL și cel care l-a propulsat pe Chiliman în fotoliul de primar al Capitalei este Vlad Moisescu. Imediat după ce acesta din urmă a fost mazilit din PNL, la ordinele lui Crin Antonescu, în anul 2013, filiala PNL sector 1 s-a transformat din cea mai performantă filială într-una cu rezultate modeste.

Citeşte şi: SCANDAL în PNL. Subiectul care îi dezbină pe liberali

După ce a încercat să resusciteze PNTCD, Vlad Moisescu s-a înscris alături de Andrei Chiliman în PDL. Primarul sectorului 1, prin prisma puterii electorale oferite de Vlad Moisescu, a ajuns prim- vicepreședinte al democrat- liberalilor. Acum, după ce a fost decisă fuziunea dintre PNL și PDL, Vald Moisescu și Andrei Chiliman a revenit la controlul filialei pe care a condus-o 12 ani și de unde a fost ”executat” la ordinele lui Crin Antonescu.

Tandemul Moisescu- Chiliman va fi cu siguranță cel care va decide totul la nivelul Bucureștiului. Chiar dacă liberalii au decis să îl impună pe Cristian Bușoi la conducerea vechiului PNL, acesta nu va putea să îi facă față, din punct de vedere politic sau financiar, mult mai experimentatului Vlad Moisescu. Acesta din urmă, personaj fără tușe politice puternice, va reveni în forță în PNL. Cei care i-au fost prieteni sau adversari în PNL știu că Moisescu este unul dintre cele mai puternice personalități din culisele liberale.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră făcut de PNL

De altfel, în culisele PNL se aude că Andrei Chiliman, ajutat de Vlad Moisescu, ar putea ataca fotoliul de primar al Capitalei. Premisele ca acest tandem să câștige o bătălie electorală pentru Primăria Capitalei sunt unele extrem de solide.

Citeşte mai mult pe psnews.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 08:21
Adam
Afacere tip franciza
Oferte de lucru de seriozitate maxima! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
28 ian, 23:08
Alexandra Veres
OFERTA DE LUCRU! Operator PC, care sa lucreze part-time sau full-time, la alegere. Activitatea presupune cunostinte minime de calculator, conexiune internet, perseverenta, rabdare si seriozitate. Plata se face cu contract legal, se ofera curs gratuit pe email. Cei interesati pot trimite un email la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ