BOMBĂ la RCS&RDS! Dumitru Dragomir l-a TURNAT pe fostul şef al companiei

| 15 apr, 19:38

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul personal că plecarea abruptă a directorului general al RCS-RDS, Alexandru Oprea, are legătură cu Dumitru Dragomir. Una din variantele vehiculate de jurnalist ar fi aceea că fostul şef al LPF l-a turnat pe Alexandru Oprea la patronul "fără chip" al RCS, Zoltan Teszari.

Săptămîna trecută, directorul general Alexandru Oprea a dispărut brusc de la RCS-RDS, lăsînd în urmă un preaviz de două zile lucrătoare, un comunicat sec și cea mai mare companie de distribuție și conținut TV din Europa de Est, care și-a sporit cifra de afaceri de 13 ori în 10 ani.

Mișcarea a fost cu atît mai surprinzătoare cu cît Oprea era de 18 ani în simbioză cu Zoltan Teszari, milionarul invizibil din Oradea. El devenise nu doar om de încredere, ci și un factotum în companie.

Citeşte şi:  CUTREMUR în mass-media în Vinerea Mare

Directorul RCS se se definea ca un fanatic al micromanagementului. ”Orice angajare, nu doar de șef, ci pînă la nivel de reporter, în ditamai colosul RCS era avizată de Oprea. Orice factură trecea pe la el, orice investiție se făcea cu aprobarea lui. Cînd intra în concediu, aproape că nimic nu se mai mișca la achiziții”, povestesc oameni din interior, scrie Tolo.ro.

În timp, odată cu aparția televiziunilor din galaxia Digi, Oprea prinsese gust pentru conținut. ”Nu se amesteca în ce dăm pe post, dar ținea foarte mult să ne extindem, să apară noi canale”, spun jurnaliștii de la Digi.

”Dintr-un cablist care vrea și el ceva content, Digi se transformase într-un producător de conținut scump pentru piața din România”, spune un manager al uneia dintre televiziunile concurente. DigiSport avusese, pînă la apariția Dolce, aproape un monopol pe piața drepturilor TV de sport, iar canalul de știri Digi 24 a cîștigat inițial reputație și, mai nou, audiență crescîndă datorită calității editoriale și echilibrului.

Plecarea-șoc a lui Alexandru Oprea are legătură cu tranzacțiile pe care acesta le-a făcut cu Dumitru Dragomir, susțin două surse diferite, una de la Liga Profesionistă și cealaltă din zona afacerilor. Pe 15 august 2009, RCS cumpăra 15% din firma Bodu SRL contra sumei de 3,5 milioane de euro.

Bodu SRL era compania lui Dumitru Dragomir și tranzacția urma celeia prin care Liga condusă de Dragomir cedase drepturile TV către RCS. Contractul între RCS și Bodu este investigat de procurori.

Citeşte şi:  Dumitru Dragomir, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la milioane de euro

Nu există în acest moment date precise privind sensul supărării lui Teszari, dar e posibil, spun surse, să fie mai mult decît dorința patronului de a-l izola pe Oprea, cu tot cu problemele lui, de companie în momentul în care va începe procesul cu Dragomir și Oprea în prim plan.

Unele variante susțin că Teszari a aflat lucruri despre Oprea chiar de la Dragomir, ”care, prins cu ușa în mai multe investigații, a început să toarne”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 19:30
stefan
Va puteti depasi frica de esec, mergand cu incredere actionand ca si cum ar fi imposibil sa esuati. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract cu comision, Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul ''PROIECT'' la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ