BOMBĂ pe piaţa media! IMPERIUL PRO se destramă

| 27 apr, 20:51

Cea mai mare companie de cablu din România, RCS-RDS, negociază cumpărarea postului Acasă TV, operat de compania CME, care mai deţine şi liderul pieţei TV, Pro TV.

"Discuțiile dintre RCS și CME au ceva vechime, dar se blochează în ideea că americanii ar vrea să vîndă tot în România. RCS-RDS cochetează de ceva vreme cu ideea unui canal generalist. Ei au făcut cîțiva pași tehnici și organizatorici ca să-și fondeze unul.

În secret însă, cabliștii discută achiziționarea postului Acasă TV, cel de-al doilea canal ca audiență deținut în România de americanii de la CME", scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blog.

Citește și:  Zoltan Teszari, acţionarul principal al RCS-RDS, vrea să înfiinţeze un post TV care să bată Pro TV şi Antena 1


”Tratativele sînt serioase, problema e că CME ar vrea să își vîndă toate operațiunile din România, inclusiv perla coroanei: ProTV”, a descris o sursă bine informată punctul în care au ajuns negocierile.

”Condiția Nu-dăm-Acasă-fără-ProTV ar însemna ca toată tranzacția să ajungă la o sumă enormă, care ar depăși ceea ce și-a propus să ofere Zoltan Teszari”, a precizat aceeași sursă. ”Oricum, acesta e genul de achiziție care trebuie finanțată de bănci, așa că lucrurile mai durează”, a conchis omul.

Tag-uri: acasa tv, CME, Pro TV, RCS&RDS
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ