BOMBĂ pe piaţa media! Tolontan a căzut la mijloc în procesul dintre cei mai grei publicitari

| 13 mar, 18:09

Zoltan Szigheti, șeful celui mai mare agregat de publicitate din România, The Group, a trimis notificările prin care anunță că va începe un proces împotriva lui Teddy Dumitrescu și a Publicis în cazul în care acesta din urmă nu retractează afirmațiile despre ”licitațiile trucate”, scrie Cătălin Tolontan pe blog.

"Inițial, Szigheti n-a vrut să pornească un proces, explicîndu-le oamenilor săi revoltați că ”nu acesta este stilul nostru”. Dar, după consultarea clienților, unii dintre ei l-au chemat special ca să discute tema, și pentru că în interiorul The Group angajații inistau ”să se termine cu genul acesta de acuze la adresa muncii noastre”, Zoltan Szigheti a decis să-i dea în judecată pe Teddy Dumitrescu și pe Publicis, nume din elita mondială a publicității.

Mai mult, aflați în procesul de preconstituire de probe, avocații de la ”Trăilă, Statuat, Almășan, Albulescu” amenință că vor da în judecată blogurile și siteurile dacă nu retrag relatarea postării pe care Teddy Dumitrescu a făcut-o pe facebook. Printre siteurile vizate este și tolo.ro.

Citeşte şi:  Udrea, MAGNET pentru şpăgi colosale. Şeful unei companii de publicitate: A dat 20 milioane de euro

Cazul este interesant. S-au înmulțit, după apariția noului Cod Civil, acest gen de somații prin care persoane sau firme cer presei să elimine relatări de fapte sau de afirmații nefavorabile lor.

Foarte calm, răspunsul este: nu elimin nimic. Și, tot calm, abia aștept să ajungem cu acest dosar în instanță. Nu mă refer la cazul afirmațiilor lui Dumitrescu, ci la cazul relatării afirmațiilor",
scrie Cătălin Tolontan.

Mihaela Nicola, CEO The Group: "Confirmam ca am demarat procedurile legale impotriva celor care, prin incalcarea legii, au cauzat prejudicii agentiei noastre", relatează Hotnews.

În cazul dintre The Group – Publicis, avocații nu pretind jurnaliștilor doar ”ELIMINAREA de pe site-ul dvs a articolului mai sus menționat”, ci și ”Să ÎNCETAȚI publicarea oricăror materiale referitoare la The Group cu privire la aspecte similare (și nu numai), care sunt de natură să aducă grave prejudicii de imagine pentru The Group”.

Din momentul în care afirmația a apărut pe facebook, spusele sînt publice și natura lor nu se schimbă, adică nu devin mai puțin sau mai mult publice, dacă le preiau tolo, pagina de media, CNN sau nu le preia nimeni. Că Dumitrescu și-a retras postul de pe facebook e treaba lui, asta nu înseamnă că n-a existat.

Citeşte şi:  Prima reacţie a firmei acuzată că a primit 20 de milioane de euro de la Elena Udrea prin licitaţii trucate

Ca sursă publică și în sens juridic, contul de facebook-ul lui Teddy Dumitrescu este egal cu tolo.ro și cu mediafax. E ca și cum Teddy Dumitrescu ar fi răspîndit fluturași la gurile de metrou, că toți am început așa meseriile. Cine s-ar fi putea gîndi că în 2015 poți acuza un ziarist dacă povestește purul adevăr și mai dă și o poză cu el? Trăim vremuri interesante.

Cît despre pretenția ca jurnalistul să publice doar ceea ce este adevărat, exact asta s-a întîmplat: e adevărat că cineva a postat pe facebook o afirmație despre altcineva? Este! Dacă e adevărată afirmația în sine, și nu întîmplarea afirmației, asta va trebui să probeze Teddy Dumitrescu în instanță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ