BOMBĂ! Primar REŢINUT pentru corupţie. VEZI cine este!

| 26 ian, 22:23

Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, a primit luni seara ordonanță de reținere pentru 24 de ore, din partea procurorilor DNA Târgu Mureș.

Mezei Janos a fost adus la audieri în cursul după amiezii, după ce toată ziua procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la locuința primarului și la sediul Primăriei, de unde au ridicat mai multe cutii cu documente.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei, perchezițiile au început la locuința primarului încă de la ora 6,00, precum și la sediul municipalității, iar în jurul orei 10,00 Mezei Janos a venit la primărie însoțit de mascați și de procurori DNA. Aceleași surse au mai spus că procurorii DNA ar fi solicitat toate documentele legate de firma Monturist SRL, la care primăria deține 48%, dar au efectuat percheziții și la o firmă de topografie.

De asemenea, surse judiciare au declarat că primarul din municipiul Gheorgheni este suspectat de abuz, după ce ar fi înstrăinat parcele de teren care aparțin SC Monturist SRL, societate în care Consiliul Local Gheorgheni este asociat și membru fondator.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție din Târgu Mureș au efectuat luni percheziții în 5 locații situate în județul Harghita, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Aceștia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals.

Primarul Mezei Janos se află la al doilea mandat și este membru al Partidului Civic Maghiar. El va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CITEŞTE ŞI: PRIMAR suspectat de infracţiuni de fals, audiat la sediul DNA Târgu Mureş

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ