Bombă! Românii își ronțăie sănătatea! Semințele prăjite sunt toxice și pot produce INFARCT

| 28 mai, 17:35

Românii petrec cele mai multe ore în fața televizorului, iar de cele mai multe ori această activitate este acompaniată de un meniu devenit clasic: semințe prăjite și bere. Practic, nu existaa competitie sportiva televizata unde sa nu regasim aceasta combinatie. Nutritionistii atrag atentia ca semintele prajite consumate in exces pot dauna grav sănătății.

Datele statistice arată că românii consumă în fiecare an aproape 13.000 de tone de seminţe, clasându-ne pe locul al doilea în topul ţărilor cu cei mai mari consumatori de astfel de ronţăieli.

Nutriţioniştii sunt de părere că explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele. Cantitatea maximă de sare pe zi este de 5-6 grame. Or, noi mâncăm până şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii, notează Adevărul.

Printre pericolele consumului de seminţe sărate se numără hipertensiunea şi bolile asociate acestei probleme, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral sau cancerul renal. Rinichii sunt cel mai afectaţi de consumul excesiv de sare, completează experţii în nutriţie.

100 de grame de seminţe prăjite şi sărate de floarea-soarelui conţin peste 250 de calorii

Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni. Aceştia sunt extrem de toxici pentru ficat şi pot, de asemenea, să crească riscul de cancer al colonului.

Nu în ultimul rând, persoanele care au probleme cu greutatea ar trebui să evite pe cât posibil consumul de seminţe sărate pentru că sarea în exces favorizează retenţia de apă în organism.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ