BOMBĂ! Sorin Roşca Stănescu ştie ce destinaţie va avea George Maior

| 28 ian, 13:40

Sorin Roşca Stănescu lansează un scenariu bombă: George Maior a demisionat de la șefia SRI pentru a pleca ambasador al României la Washington.

"E bine ca in democratie se succed oamenii aflati in varful statului. Si ca acestia pot decide asupra ciclicitatii unor institutii de forta. Mai concret, asupra schimbarilor din conducerea serviciilor secrete. A sosit momentul ca presedintele Klaus Iohannis sa analizeze in ce masura, in cazul unor servicii secrete sau a fiecaruia dintre ele, a fost incalcata linia rosie. Cat de des? Cat de mult? Cat de periculos pentru democratie? Si incepe un proces de schimbare. In bine sau in rau? Vom vedea. Eu unul, optimist fiind, cred ca va fi mai bine", scrie Sorin Roşca Stănescu pe blogul său.

George Maior, iata, se desparte de noi. Cel mai longeviv sef de serviciu secret paraseste puntea. Urmandu-l, la scurt timp, pe Traian Basescu. Vezi Doamne, a demisionat. Numai ca ”demisia” s-a produs la doar o zi dupa ce domnul Maior a calcat rau de tot pe bec. Amenintand Curtea Constitutionala a Romaniei. Afirmand, pe sleau, ca presa este infestata cu ofiteri acoperiti. Recunoscand ca este controlat de serviciile secrete ale altor state. Cel mai popular sef al celui mai popular serviciu secret – cel putin in cercetarile de piata furnizate de aceleasi institute care il creditau si pe Traian Basescu si, mai tarziu, pe Victor Ponta – ne paraseste. Indreptandu-se intr-o directie necunoscuta. Sper sa nu fie instalat ambasadorul Romaniei la Washington, asa cum se aude, pentru ca atunci va fi, sarmanul domn Maior, deconspirat.

Citeşte şi:  DIRECTORUL SRI, George Maior, ŞI-A DAT DEMISIA


Cand domnul Klaus Iohannis va fi incheiat evaluarea serviciilor secrete, va ajunge la concluzia ca suntem, la acest capitol, multiplii campioni. La nivel mondial. Spionajul intern al Romaniei are cei mai multi ofiteri pe metru patrat şi pe cap de locuitor din tot ceea ce exista pe mapamond. Iar ca numar, atentie, vine imediat dupa prima putere mondiala, Statele Unite ale Americii. Om fi noi un stat de frontiera al NATO si al UE, dar un asemenea lux si, in acelasi timp, un asemenea risc de a plati atat de multi spioni interni, nu cred ca ne mai putem permite mult timp.

Cinstind vorbind, nici eu, nici altcineva, nu a auzit nimic despre vreun caz de atentat serios dejucat de Serviciul Roman de Informatii si nici de vreo grupare cu adevarat periculoasa prinsa de SRI si trimisa dupa gratii din motive de terorism. Singura exceptie, care insa s-a dovedit a fi o mare farsa, este Omar Hayssam, pe care Serviciul Secret al Romaniei l-a lasat, bine mersi, sa plece din tara si sa-şi petreaca mult timp afara, fara ca, nici in prezent, substratul acestei volatilizari sa nu fi fost elucidat.

In rest, sunt de notorietate. Sutele de inregistrari ale unor convorbiri telefonice „scapate” in presa, uriasul scandal al inchisorilor CIA de pe teritoriul Romaniei, faimoasele biletele ale generalului cu doua stele Florian Coldea, prin care erau urmariti judecatori de la Curtea Constitutionala, cazul Robert Turcescu si, sa nu mai vorbim despre multitudinea de societati acoperite, gen cele detinute de Sebastian Ghita sau de Irina Socol, care au poluat si polueaza, extrem de grav, economia de piata romaneasca. In numele SRI, domnul George Maior, ridicat pe un nemeritat piedestal, tocmai de cei care, astazi, la o zi dupa demiterea sa, il critica mai vatos, si-a permis sa afirme ca o prevedere constitutionala, cea privind suspendarea presedintelui, reprezinta un pericol la siguranta nationala. Si asta in timp ce principala sarcina a SRI este sa apere Constitutia. Cea existenta. Nu Constitutia din capul unora sau altora.

Cand si daca va incepe o reforma a serviciilor secrete, va trebui avut in vedere nu numai reducerea numarului acestora, nu numai reducerea numarului angajatilor fiecarui serviciu in parte, ci si menirea lor. Limitele pana unde pot merge aceste servicii, intr-o democratie.

Va fi greu pentru Klaus Iohannis, in masura in care caracatita serviciilor secrete a devenit, cu timpul, mai puternica decat statul insusi!", conchide fostul senator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ