Boris Johnson primește o nouă palmă în Parlamentul britanic. Ce se întâmplă cu Brexitul

| 10 sep, 10:31

Deputaţii britanici au administrat marţi o nouă înfrângere usturătoare premierului Boris Johnson refuzând încă o dată să declanşeze alegeri legislative anticipate, înainte ca Parlamentul să fie suspendat până la 14 octombrie, două săptămâni doar înainte de data prevăzută pentru Brexit, notează AFP.

Cu 293 de voturi pentru, cu mult sub pragul de două treimi necesar pentru a declanşa alegeri generale, deputaţii au respins pentru a doua oară în cinci zile propunerea lui Boris Johnson, care dorea ca alegătorii să fie chemaţi la urne pe 15 octombrie.

Înaintea votului, şeful guvernului a afirmat că "nu va cere o nouă amânare" a Brexitului, prevăzut la 31 octombrie, în pofida unei legi care a intrat în vigoare luni după asentimentul reginei Elisabeta a II-a.

Recurs în justiţie, demisie sau altceva, Boris Johnson nu a explicat cum intenţionează să îşi respecte promisiunea.

"Dacă doriţi o amânare, atunci votaţi pentru alegeri anticipate!", l-a îndemnat el pe liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, care, în opinia lui, se teme să nu fie înfrânt la urne. Acesta i-a replicat că doreşte alegeri, dar refuză "să rişte dezastrul" unei ieşiri din UE fără acord.

Înainte de orice scrutin, opoziţia vrea să se asigure că perspectiva unui "no deal" este îndepărtată şi că Brexitul va fi amânat cu trei luni, aşa cum a votat parlamentul săptămâna trecută.

Acest text îl obligă pe prim-ministru să solicite UE amânarea, dacă nu obţine un acord de retragere până la 19 octombrie, imediat chiar după un summit european.

Şedinţa de luni a Camerei Comunelor a fost ultima înainte de suspendarea foarte controversată a Parlamentului timp de cinci săptămâni, decisă de Boris Johnson.

Tag-uri: Boris Johnson, Brexit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ