Box: Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe argentinianul Marcos Maidana

| 04 mai, 2014

Boxerul american Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe argentinianul Marcos Maidana, sâmbătă seara, într-o gală desfăşurată la Las Vegas (Nevada), într-un meci pentru titlurile mondiale WBC şi WBA Super World la categoria welter.

Floyd Mayweather (37 ani), care a rămas neînvins după 46 de meciuri la profesionişti (46 victorii, 26 înainte de limită), deţinător al centurii WBC, a fost văzut învingător de doi arbitri judecători, (117-111, 116-112), în timp ce al treilea a considerat că meciul a fost egal (114-114), la capătul celor 12 reprize ale unui meci mai puţin spectaculos decât se aştepta, notează AFP.

''A fost un meci disputat, dar m-am impus, pentru că sunt cel mai bun'', a spus Mayweather, care a urcat în ring însoţit de clovni, de personaje de circ şi de cântăreţul Justin Bieber.

Maidana (30 ani), mai mobil şi mai rapid, a dominat debutul meciului şi i-a provocat o rană lui Mayweather sub ochiul drept în repriza a patra. ''Mi-a dat o lovitură de cap şi timp de două reprize nu am văzut nimic, dar asta înseamnă să fii campion, să te adaptezi la toate'', a subliniat Mayweather.

'El Chino' a suferit a patra sa înfrângere, palmaresul său cuprinzând şi 35 de victorii.

Boxerul american a revenit în meci şi l-a dominat, deşi Maidana a rămas periculos până la final şi chiar a condus ostilităţile în ultima repriză.

Bursă de 30 de milioane de dolari

Mayweather, supranumit 'Money', a primit o bursă de 30 de milioane de dolari pentru victorie.

''Sunt sigur că am câştigat meciul, el nu s-a bătut ca un bărbat'', a spus Maidana după un meci în care i-a aplicat 221 de lovituri lui Mayweather, mai mult decât oricare alt adversar al americanului.

În alt meci disputat în gala de la MGM Grand, britanicul Amir Khan (27 ani), care a urcat în ring după o absenţă de aproape un an, l-a învins la puncte (117-106, 119-104, 119-104) pe americanul de origine portoricană Luis Collazo. Khan, vicecampion olimpic în 2004, are 29 de victorii (19 KO) şpi trei înfrângeri, în timp ce Collazo a suferit a şasea sa înfrângere (35 de victorii). Meciul a contat pentru titlurile vacante WBC Silver şi WBA International la categoria welter.

Tot în gala din Nevada, boxerul român Ronald Gavril l-a învins prin KO tehnic în repriza a patra pe americanul Tyrell Hendrix, la categoria supermijlocie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 04:57
edudgeLix
stromectol acheter
Mirabelli, A ivermectin for humans for sale

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ