Brașov: Stațiunile turistice din județ au fost asaltate de turiști în minivacanța de 1 Decembrie

| 05 dec, 11:55

Zeci de mii de turiști au vizitat în minivacanța de 1 Decembrie stațiunile turistice din județul Brașov, cei mai mulți dintre ei preferând Poiana Brașov, unde s-a putut schia pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în perioada 1-3 decembrie un număr de 23.700 de turiști au trecut pe la turnichetele mijloacelor de transport pe cablu din Poiana Brașov, față de 12.000 în luna noiembrie.

''Numărul este aproape dublu față de luna precedentă, iar acest lucru ne determină să apreciem că numărul de turiști se va tripla cu siguranță în perioada Sărbătorilor de iarnă, când cel mai probabil se va putea schia pe toate pârtiile de pe Domeniul schiabil, dar și a faptului că toate locurile de cazare din stațiune sunt rezervate. Dacă și în ziua de 30 noiembrie vremea ar fi permis pornirea mijloacelor de transport pe cablu, numărul turiștilor care le-ar fi folosit era mai mare, dar din cauza vântului puternic acestea nu au funcționat'', a spus purtătorul de cuvânt.

Și la Predeal peste 5.000 de turiști s-au aflat în stațiune în zilele de minivacanță, 80% din capacitatea stațiunii fiind rezervată.

''De Crăciun și de Revelion capacitatea de cazare, adică cele 7.000 de locuri din hoteluri, vile și pensiuni sunt rezervate în totalitate. Acum lucrăm la programul de divertisment pe care unitățile de cazare urmează să-l desfășoare în perioada sfârșitului de an. La acest program se adaugă deschiderea sezonului de schi la Predeal, care va avea loc în 29 decembrie, Revelionul 2018 pe pârtie, dar și alte manifestări și concursuri care vor avea loc în stațiune până în data de 4 martie 2018, potrivit programului de manifestări stabilit de comun acord cu Primăria Predeal", a declarat pentru AGERPRES, directorul Centrului Național de Promovare Turistică Predeal, Cătălin Câmpeanu.

Și la Râșnov, toate cele 3.000 de locuri de cazare de care dispune stațiunea au fost rezervate la sfârșitul săptămânii trecute, fără a lua în calcul turiștii care au venit pentru o zi să viziteze obiectivele turistice din oraș.

''Cred că putem vorbi fără probleme de peste 5.000 de turiști care au vizitat orașul nostru în această minivacanță. Numai la Cetatea Râșnov au fost în perioada 1-3 decembrie 4.600 de turiști. Ne așteptăm ca de Crăciun și Revelion numărul de turiști să fie și mai mare", a precizat, pentru AGERPRES, primarul orașului, Liviu Butnariu.

De asemenea, și Castelul Bran și Biserica Neagră au fost vizitate în această perioadă de 10.000 de turiști, potrivit purtătorilor de cuvânt ale celor două obiective turistice, Bogdana Balmuș și Frank Thomas Ziegler. La Castelul Bran se lucrează în prezent la programul pentru sărbătorile de Crăciun când vor fi organizate o serie de manifestări dedicate tradițiilor din zonă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ