Victor Ponta a anunţat DEMISIA GUVERNULUI. Propunerea sa pentru Iohannis: Mircea Duşa - premier interimar

| 04 noi, 10:38

Victor Ponta şi-a anunţat demisia din funcţia de premier al României. "Îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit al guvernului", a declarat Victor Ponta, de la Palatul Victoria. Premierul şi-a depus mandatul în contextul tragediei din clubul Colectiv, dar şi al protestului de amploare din Bucureşti, unde 25.000 de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Cristian Piedone.

UPDATE 14.06: Victor Ponta îl va propune pe Mircea Duşa, ministrul Apărării, drept premier interimar. Ponta a spus că îi va face această propunere preşedintelui Klaus Iohannis în această după-amiază, când îi va înainta şi demisia sa.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Va fi foarte greu să propunem un premier care să fie politic

"Am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Le-am mulţimit că au fost întotdeauna corecţi şi loiali. Cred că am făcut guvernare bună împreună şi sunt convins că această coaliţie este solită şi poate să asigure în continuare guvernarea României foarte bine. poate asigura guvernarea în continuare. La ora 16.00, avem ultima şedinţă de guvern, în care le mulţumesc colegilor şi o să adoptam ultimele acte care erau în lucru. În această seară, îi transmit preşedintelui Iohannis şi demisia mea, şi propunerea ca Mircea Duşa să fie prim-ministru interimar, până când se desfăşoară prevederile prevăzute de Constituţie, consultări, votarea unui nou guvern.

Important este ca guvernul să funcţioneze zilele următoare, pentru că sunt multe lucruri care nu pot să aştepte după toate procedurile politice şi parlamentare.

Sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Când îi trimit preşedintelui demisia, îi trimit şi o propunere pentru ca până ce se îndeplinesc procedurile privind desemnarea unui nou guvern, votarea acestuia, să ştiu că e cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie în regulă", a declarat Victor Ponta, după şedinţa coaliţiei.

Citeşte şi: Alina Gorghiu şi Vasile Blaga: PNL solicită alegeri anticipate

Vă prezentăm mai jos declaraţiile făcute de Victor Ponta de la Palatul Victoria:

"Aş vrea să spun câteva cuvinte în calitate de prim-ministru al Guvernului pe care o exercit şi astăzi. În ultimele zile, alături de colegii mei, mi-am folosit toate eforturile şi resursele pentru a încerca să ajutam victimele, cei care au de suferit şi au avut de suferit în urma tragediei de vineri seară. Vreau să mulţumesc încă o dată pompierilor, medicilor, cei care şi-au făcut datoria.

Vreau să-i apăr în continuare, pentru că fără pompieri şi fără medici, asemenea tragedii se vor repeta. Cred că merită să-i sprijinim şi să nu considerăm că noi, din faţa televizoarelor, suntem mai buni decât cei care intervin.

Citeşte şi: Care sunt VARIANTELE de premier după demisia lui Ponta

Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiţie. Am văzut că a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică. Să nu ne păcălim... Principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea şi dacă pedepsim pe altcineva, vom repeta aceleaşi tragedii. În acelaşi timp, am obligatia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa de a avea responsabilităţi mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă.

Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o mare greşeala din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarior, secretarilor de stat, miniştrilor... Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: Împreună cu Ponta am decis să ascultăm glasul străzii. Demisia, cea mai bună soluţie

Începand cu ziua de astăzi, îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al guvernului României. Fac acest lucru pentru că, în anii în care am făcut politică, rezist la orice bătălie cu adeversarii politici, niciodată însă nu mă bat cu oamenii şi cred că asta ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit.

Supărarea, suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa - chiar verbală -  este un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm, dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi.

Sper că depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la raţiune şi la soluţii raţionale pentru ce e de făcut în România.

Am obţinut cu greu în ultimii ani, rezultate economice sociale remarcabile şi dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012.

De altfel, într-un climat de instabilitate politică şi tulburări sociale, e imposibil să promovezi noi proiecte pozivie. Eu mă pricel doar la proiecte pozitive. Cei care cred că doar cu ură şi fiind contra pot să conducă o ţară, vor constata, cum au contastat şi în 2012, că nu e aşa.

Citeşte şi: Primarul Cristian Popescu Piedone a DEMISIONAT

Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat acest guvern, liderilor coaliţiei de guvernare şi parlamentarilor care au fost alături de Guvern de fiecare dată, cu loialitate. Sunt, de asemenea, convins că forţele politice şi parlamentarii care ne-au sprijinit au de ce să se mândrească cu rezultatele economice sociale ale Guvernului.

Vreau să fac o singură observaţie, nu mă refer la nimeni în special, este doar aşa o experienţă după aceşti ani: Cei care speculează în sens politic suferinţa oamenilor, mai devreme sau mai târziu, vor plăti un preţ foarte scump. Îmi e teamă că o să am dreptate.

Vreau doar să vă asigur că până la momentul formării unui nou Guvern, în urma discuţiilor dintre preşedinte şi partidele parlamentare, bineînţeles ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi. Imediat ce noul Guvern va fi instalat, putem să predăm o situaţie economică şi socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o.

Acestea erau lucrurile pe care voiam să vi le spun. Procedurile politice urmează în cursul zilei. Mulţumesc celor doi colegi de-ai mei care au fost alături de mine.  La ora 16.00 o să avem o şedinţă de Guvern, ca să le mulţumesc tututor colegilor miniştri şi să pregătim perioada de tranziţie către viitorul Guvern"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 18:03
Alina
Munceste de acasa!
Cautam colaboratori intr-un proiect ce vizeaza piata interna si internationala de carte, cu beneficii pentru toti participantii. Plata castigurilor realizate se face prin contract de comision asigurat din prima zi. Trainingul este gratuit si de scurta durata. Activitatea nu necesita deplasare, puteti aloca 2-3 ore sau mai multe din timpul dumneavoastra, aveti nevoie de PC si cunostinte elementare de lucru cu documente word si pdf, navigare pe internet. Pentru informatii trimiteti e-mail cu subiectul INFO sau PROIECT la adresa [email protected]
04 noi, 18:03
Alina
Munceste de acasa!
Cautam colaboratori intr-un proiect ce vizeaza piata interna si internationala de carte, cu beneficii pentru toti participantii. Plata castigurilor realizate se face prin contract de comision asigurat din prima zi. Trainingul este gratuit si de scurta durata. Activitatea nu necesita deplasare, puteti aloca 2-3 ore sau mai multe din timpul dumneavoastra, aveti nevoie de PC si cunostinte elementare de lucru cu documente word si pdf, navigare pe internet. Pentru informatii trimiteti e-mail cu subiectul INFO sau PROIECT la adresa [email protected]
04 noi, 10:53
Palada Pufosul
eu am luat de la romani,un apartament
de fapt,de la Victor,de la RAPPS-ul nostru,al Romaniei
va salut pufosilor
ps:intre timp Ponta a facut pe el...ma scuzati,astept sa vad daca ma cheama sa-l sterg

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ