Brexitul, în faza absurdului. Demisia lui May, condiția pentru votarea acordului cu UE

| 27 mar, 13:10

Acordul încheiat de Theresa May cu UE a fost respins de două ori în Parlament, dar susținătorii Brexit-ului sunt dispuși să se răzgândească și s-l voteze la o a treia încercare, dacă premierul anunță o dată a demisiei.

Acordul privind despărțirea Marii Britanii de UE nu a fost modificat în niciun fel de Theresa May, dar ar putea totuși să primească votul conservatorilor care susțin un Brexit dur. Condiția? Un calendar clar din partea guvernului, care să includă demisia premierului, notează The Guardian.

Radicalii Brexit-ului, printre care se numără fostul ministru de Externe Boris Johnson sau Jacob Rees-Mogg, speră astfel să evite posibilitatea prelungirii la nesfârșit a datei divorțului și mizează în același timp pe impunerea unui aliat în fruntea guvernului, în perioada următoare. Rees-Mogg, liderul unui grup eurosceptic în cadrul Partidului Conservator, și-a cerut chiar scuze pentru că s-a răzgândit.

Este neclar dacă May va oferi această concesie conservatorilor.

Parlamentarii urmau să susțină miercuri o serie de voturi indicative privind posibilele scenarii pentru Brexit. Printre variantele posibile, asupra cărora se vor pronunța parlamentarii, se numără ieșirea din UE fără acord, anularea Brexit-ului sau încheierea unui acord care ar presupune rămânerea în piața unică.

Guvernul a semnalat însă că nu este obligat să urmeze instrucțiunile Parlamentului, indiferent de concluzia voturilor.

Decizia unor parlamentari ar putea fi influențată de apariția unor informații potrivit cărora UE este gata să ofere o amânare de un an a datei Brexit-ului.

Potrivit The Guardian, Bruxelles-ul este pregătit să stabilească data de 1 aprilie 2020 pentru ieșirea Marii Britanii din UE, în cazul în care Londra va cere o nouă amânare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ