Broccoli - cum să găteşti CORECT leguma numărul 1 care combate cancerul

| 13 mar, 2014

In desenele animate, copiii mereu stramba din nas cand parintii ii obliga sa isi manance legumele din farfurie. De multe ori, ei au la masa mazare, morcovi si, o leguma pe care noi abia dupa Revolutie am reusit sa o identificam, broccoli.

E posibil ca in desenele animate broccoliul sa fie prea fiert si nesarat, altfel este de neinteles de cum copiii fug de el ca de o injectie! Gatita cum trebuie, oparita putin sau tinuta la abur, aceasta leguma este crocanta, dulce si, mai ales, foarte sanatoasa.

Mai mult de 300 de studii au aratat ca dieta care contine broccoli are un rol important in prevenirea cancerului si are efecte benefice in cazul a alte trei probleme de metabolism: inflamatia cronica, detoxfierea incorecta si oxidarea celulelor din cauza stresului.

Practic, broccoli este un fel de supererou in Tara Legumelor! Contine foarte multa vitamina A si mult acid folic. De asemenea, in 30 de grame de broccoli gatit se gasesc 71,8 grame de calciu, adica la fel de mult ca in jumatate de cana de lapte.

Aceasta leguma verde contine in 30 de grame necesarul zilnic de vitamina C, la fel ca si o portocala. In plus, aceasta ‚superleguma” saraca in calorii contine vitaminele B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, potasiu si zinc.

Se poate fierbe putin si se combina perfect cu zeama de lamaie, usturoi si alte condimente. De asemenea, este delicios cu putin unt, scrie perfecte.ro.

Oamenii de stiinta spun ca pentru a-si pastra proprietatile, broccoli trebuie gatit la aburi. In plus, daca i se adauga hrean sau wasabi, proprietatile sale anti cancer sunt si mai puternice, relateaza Daily Mail, potrivit ziare.com. Atat hreanul, cat si echivalentul sau nipon contin o enzima care are acest efect.

Potrivit profesorului Elizabeth Jeffrey, din cadrul Universitatii Illinois, aceste ingrediente adaugate peste brocoli nu fac decat sa mareasca absorbtia compusilor activi din leguma in partea superioara a sistemului digestiv, sporindu-i proprietatile. Chiar si mustarul este o alternativa, in cazul in care hreanul sau wasabi nu sunt la indemana.

 

Tag-uri: broccoli, cancer
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
Bzone
Brocoli - leguma minune
"De asemenea, in 30 de grame de broccoli gatit se gasesc 71,8 grame de calciu, adica la fel de mult ca in jumatate de cana de lapte."

Daca in 30 grame de brocoli poti gasi 71,8 grame de calciu, inseamna ca e adevarata si reclama de balci cu sarpele care are, de la cap la coada, 3 metri, iar de la coada la cap peste 7 metri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ