Bucureștiul candidează pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021

| 25 feb, 2014

Primăria Capitalei vrea să depună candidatura pentru ca Bucureștiul să fie declarat capitală culturală europeană în 2021. Alături de Capitală și-au anunțat intenția de a candida și orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova și Arad. Competiția națională pentru desemnarea orașului ce va reprezenta România va avea loc anul viitor.

Primăria Capitalei vrea să candideze pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021. "Procesul de accedere la titlul de Capitală Culturală Europeană începe cu șase ani înainte și este în primul rând u n proces de schimbare pentru oraș, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural și pentru cetățeni, iaraceste schimbări au de obicei efecte pozitive durabile, timp de mulți ani după ce Anul Capitalei Culturale s-a încheiat", se precizează în raportul de specialitate al Primăriei Capitalei.

În urma studiilor efectuate în orașele care au deșinut titlul de Capitală Culturală Europeană s-a constatat o creștere a turismului cu 12%, dar și o creștere substanțială a venitului regional și al orașului. Astfel, în urma celor 200 de proiecte culturale care au fost derulate în 2009 în Linz, venitul regional a crescut cu 8,4 milioane euro. De asemenea, în 2004, când orașul Lille a fost Capitală Culturală Europeană s-a constatat că fiecare euro cheltuit din bani publici a generat între 8 și 10 euro câștiguri pentru oraș.

Citeşte mai multe pe B365.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ