Bugetul Academiei Române pentru 2016, suplimentat de comisiile de buget-finanțe

| 12 dec, 12:49

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au suplimentat, sâmbătă, bugetul Academiei Române pentru anul viitor cu 1.000.000 de lei pentru organizarea evenimentelor ocazionate de împlinirea a 150 de ani de existență a forului, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Parlament: Comisiile de buget-finanțe dezbat bugetul anului 2016

La dezbateri, președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, a afirmat că bugetul instituției a fost diminuat, motiv pentru care nu va reuși să organizeze evenimentele cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înființarea instituției.

"Academia Română împlinește anul viitor 150 de ani de existență. Probabil că nu vom putea face față acestui eveniment. Bugetul nostru s-a diminuat", a spus academicianul.

În acest context, la propunerea comisiilor, bugetul Academiei Române a fost suplimentat cu 1.000.000 de lei, cu o abținere, la capitolul bunuri și servicii, pentru cheltuieli de protocol, fonduri care provin de la Ministerul de Finanțe.

Citeşte şi: Bugetul Administrației Prezidențiale, aprobat de Comisiile de buget-finanţe. Cu cât este mai mare faţă de 2015

Potrivit proiectului bugetului de stat postat pe site-ul Camerei Deputaților, bugetul Academiei Române pentru anul viitor este de 327.672.000 de lei, mai mic cu 29,73% față de 2015.

Tot sâmbătă, comisiile parlamentare de resort au aprobat și bugetul pe anul viitor pentru Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 — 1989, cu redistribuirea în interiorul bugetului pentru realizarea unui sistem informatic și achiziționarea unui autoturism. Bugetul alocat instituției este în valoare de 3.189.000 de lei, mai mare cu 35,36% față de anul acesta.

Citeşte şi: Bugetele SRI, SIE, SPP, STS pe 2016, adoptate în comisiile pentru buget ale Parlamentului

De asemenea, comisiile de specialitate au aprobat bugetul ORNISS pentru anul 2016, în valoare de 10.755.000 de lei. Bugetul Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat pentru anul viitor este în scădere cu 9,3% față de anul în curs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ